Diyanet’ten Kritik Uyarı !

Diyanet’ten Kritik Uyarı !

Yeniakit.com.tr’ye konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Kapukaya, “Bu dönemde kesinlikle ‘stok’ yapmamalıyız. Eğer başka insanların aç kalmasına ya da fiyatların artmasına sebep olursak bu hem kültürel değerlerimiz açısından bize yakışmaz hem de dinimiz İslam’a göre günahtır.” dedi.

İşte o zaman sıkıntı başlar

Yeniakit.com.tr’ye konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Kapukaya, stok yapmanın İslam’a göre hükmünü anlattı.

Bu dönemde kesinlikle ‘stok’ yapmamalıyız.” diyen Kapukaya, “Eğer başka insanların aç kalmasına ya da fiyatların artmasına sebep olursak bu hem kültürel değerlerimiz açısından bize yakışmaz hem de dinimiz İslam’a göre günahtır. Elhamdulillah memleketimizde bolluk ve bereket var. Biz batılılar gibi olmamalıyız. Şimdi herkes gıda veya başka malzemeleri stoklamaya çalışırsa ne olur? İşte o zaman büyük bir sıkıntı başlar. İnsanlar yiyecek bulamazlar. Stok yapmayanlar mağdur olur.” şeklinde konuştu.

Stok yapan işyerlerine ilişkin de değerlendirmede bulunan Kapukaya, şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV), ‘Kim karaborsacılık yaparsa Cenab-ı Hak onlara anlamadıkları bir yerden sıkıntı verir ve onlar manen de maddeten de iflas ederler.’ buyurmuştur. Müslüman kanaatkar olur. Biz de Müslümanlar olarak kanaat sahibi olmalıyız.”

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ