Diyanet’ten Bugüne Kadar Hafızlık Belgesi Verilenlerin Sayısı Açıklandı !

Diyanet’ten Bugüne Kadar Hafızlık Belgesi Verilenlerin Sayısı Açıklandı !

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’ protokolü kapsamında Kütahya Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan kız öğrenciler için ‘Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Kütahya Spor Salonu’nda düzenlenen merasime Vali Dr. Ömer Toraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Musluİl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, hafız öğrenciler ve aileleri katıldı.

‘Hafızlık İcazet Merasimi’, Üsküdar Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Kurra Hafız İshak Danış’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; “Hafızlık, Allah’ın insana lütfettiği en büyük nimetlerdendir. Kerim kitabı ayet ayet, sure sure okumak, öğrenmek ibadettir. Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen, hafız olan, kalbine ve gönlüne nakşeden hafız, bu dünyada nail olabileceği en büyük şerefe nail olmuştur.” dedi.

 

Kütahya Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ise öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek yetişmelerinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde sürdürülen projenin olumlu sonuçlarına dikkati çeken Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, “Milletimiz, tarihi boyunca hafız yetiştirmek için büyük gayret göstermiş, müesseseler ve vakıflar ihdas etmiş. Bugün de Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız güzel bir iş birliği yaparak, hafızlık eğitimi alan çocuklarımızın örgün eğitimden de geri kalmamaları için başarılı bir model oluşturdu. Bugün burada bu projenin ilk meyvelerini topluyoruz.  Kütahya’mız hafızlık açısından önemli bir merkez ve kuvvetli bir geleneğe sahip. Bu şehirde yüzyıllar boyunca hafızlar yetişmiş, bundan sonra da yetişmeye devam edecek. Hafızlarımızı tebrik ediyor, onlara destek olan ailelerine ve eğitmenlerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

14 bin 500 öğrenci hafızlık eğitimi alıyor

Sonrasında kürsüye davet edilen ve Kütahya’ya yapılan hafızlık çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, “Okul – Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’ kapsamında ülke genelinde 14 bin 500 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını söyledi.

Prof. Dr. Muslu, “İki kurum arasında yapılan protokolün amacı; örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim, öğretim süreçlerinin verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi; mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesidir.” dedi.

Her yıl yaklaşık 15 bin öğrencinin hafızlık belgesi almak için Diyanet İşleri Başkanlığına müracaat ettiğini belirten Muslu, “1975 yılından itibaren bugüne kadar Başkanlığımızın belge vermiş olduğu toplam hafız sayısı 154 bin 618’dir. Bu rakamın yaklaşık 3’te biri hanımlardan oluşuyor. Bugün hafızlık icazet merasimini gerçekleştirdiğimiz bu yavrularımız nasıl ki Kur’an’ın lafzının hamili oldular, dualarımız Kur’an’ın manasının da amili olmaları ve O’nun ahlakı ile ahlaklanmalarıdır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından hafızlara belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Diyanet Haber

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ