Diyanet’ten bir ilk! Seyir ve Sahne Sanatları Hizmet İçi Eğitim Kursu başladı

Diyanet’ten bir ilk! Seyir ve Sahne Sanatları Hizmet İçi Eğitim Kursu başladı

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Türk İslam Sanatları Daire Başkanlığı öncülüğünde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Seyir ve Sahne Sanatları Hizmet İçi Eğitim Kursu Ankara Rifat Börekçi Eğitim Merkezinde başladı.

Konuya ilişkin Diyanet Haber’e değerlendirmelerde bulunan Türk İslam Sanatları Daire Başkanı Fatih Çelik, “Yüce dinimiz İslam’ın evrensel mesajlarını, milli ve manevi değerlerimizi, Türk İslam medeniyetinin zengin mirasını topluma aktarmada sanatın gücünü kullanmak, Türk İslam sanatlarının yaygınlık kazanmasına, sanatsal kurs ve etkinlikler düzenlenmesine öncülük etmek üzere projeler planlamaktayız.” dedi.

Eğitime katılan kursiyerlerin 26 Mayıs 2022’de yapılan sınavla seçildiğini ifade eden Çelik, “9 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek kursa 16 din görevlimiz katılıyor. Alanında uzman eğitimciler tarafından kursiyerlere; tiyatro tarihi, oyunculuk, drama, senaryo incelemesi, hitabet, diksiyon, ses, nefes, müzik ve şan gibi 12 farklı alanda eğitimler verilecek. Bu eğitimlerle Kur’an ve Sünnet ekseninde güzel ahlak örnekleri sahne sanatlarıyla yansıtılmaya çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda Diyanet TV ve Radyolarının takipçileri ile de buluşacak yayınların hazırlanmasına katkı sağlamasını hedefliyoruz.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ