Diyanet ve TDV’nin düzenlediği “Yazımda Kardeşlik Var” kamplarında gençler, değerleriyle buluşuyor

Diyanet ve TDV’nin düzenlediği “Yazımda Kardeşlik Var” kamplarında gençler, değerleriyle buluşuyor

“Doğudan Batıya, Batıdan Doğuya” sloganıyla gönül köprüsü kurmayı hedefleyen ve 200 öğrenci, 7 Genel Koordinatör, 14 Rehber, 12 Grup Lideri, 36 Etkinlik Lideri olmak üzere toplam 69 eğitimci rehberliğinde 1-10 Ağustos 2022 tarihleri arasında uygulanmaya başlanan “Yazımda Kardeşlik Var” Eğitim Programı Gençlik Kamplarının 5. si bu yıl İstanbul ve Mardin’de gerçekleştiriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2016 yılında terör mağduru bölgelerde çocuk ve gençlere yönelik manevi destek ve rehabilite amacıyla başlatılan projede, değerler eğitiminin yanı sıra sportif ve kültürel etkinliklerle gençlerin birbiriyle kaynaşmaları, empati ve gönül köprüleri kurmaları hedefleniyor.

Bu hedeflerle gerçekleştirilen kamp bu yıl, Diyarbakır, Malatya, Hakkâri, Bingöl, Elazığ, Şırnak, Sakarya, Kocaeli, Kırklareli, Tekirdağ, Bilecik, Bursa ve Edirne illerinden 200 öğrencinin katılımıyla Mardin ve İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Ege ve Marmara bölgesindeki illerde eğitim gören ortaöğrenim öğrencilerinin Mardin’de, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde eğitim gören öğrencilerin ise İstanbul’da konakladığı programda farklı şehirlerden gelen gençler, kardeşlik iklimini canlı tutmak ve yaşamak için aynı odalarda kalarak birbirleriyle tanışıp kaynaşıyor.

Kampın birinci durağının taşların konuştuğu İslam şehri Mardin olması da gençler için ayrı bir anlam taşıyor.

Türkiye’nin kültürel özellikleri ile de öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan yaz kampında gençler, Peygamberimizin postası Abdullah bin Enes El-Cüheyni’nin kabri, Mardin Ulu Camii, Zinciriye Medresesi, Şehidiye Camii, Latifiye Camii gibi tarihi mekan ve ilçe ziyaretleriyle geçmişe yolculuk yapma fırsatı buluyor.

Proje kapsamında kampın temelinde yer alan “Kardeşlik” duygusu Mardin’in tarihinde kendisini doğal olarak gösteriyor. Tarih boyunca farklı milletlerin ve dinlerin barış, hoşgörü içeresinde bir arada yaşadığı Mardin, birlik ve beraberliğin en güzel örneği olarak öne çıkıyor.

Gençler “Yazımda Kardeşlik Var” projesi çerçevesinde, Mardin’e özgü Telkâri sanatı ile İslam sanatı dalında özellikle ebru sanatı, el işi sanatı ve etkinliklerinin yanı sıra Mardin geceleri, Mardin müzikleri, Mardin yemekleri gibi birçok faaliyeti de yerinde görüyor. Diğer yandan Türk sporları dalında okçuluk, at binme ve yüzme gibi deneyimleri de bizzat yaşıyor.

Empati, dini bilgiler, değerler eğitimi gibi istasyonlarda atölye çalışmalarına katılan gençler birçok sanatsal faaliyet yapıyor. Özellikle empati istasyonunda, görme ve işitme engellilere dair farkındalık, Türkiye Diyanet Vakfı’nın mazlum coğrafyalarda yürüttüğü yardım faaliyetleri ve kurban organizasyonlarında yaşanan kardeşlikle ilgili hatıraları dinleyerek kıtalar arası duygu yolculuğuna çıkıyor.

Öğrenci velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği “Yazımda Kardeşlik Var” Eğitim Programı Gençlik Kampları, 10 Ağustos’ta Mardin ve İstanbul’da düzenlenecek kapanış programlarıyla sona erecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ