Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Diyanet Personeline Tavsiyeler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Diyanet Personeline Tavsiyeler

Antalya’da “Etkili Din Görevlisi, Etkin Din Hizmeti” başlıklı seminere katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, mezhepçilik ve ırkçılık fitnesine dikkat çekerek, din görevlilerinin bunlara engel olmaları gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Antalya’da düzenlenen “Etkili Din Görevlisi, Etkin Din Hizmeti” başlıklı hizmet içi eğitim seminerine katıldı.

15 Temmuz hain darbe girişimi ile Türkiye’de meydana gelen din eksenli bir takım çalkantılar ve mezhepçilikten kaynaklanan çatışmalar karşısında farkındalık oluşturmak amacıyla Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlen seminerde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Her türlü ayrımcılığa karşı olacağız. Falan ırktanmış, falan etnik kökendenmiş, bunları dikkate almayacağız. Hangi ırktan olduğumuz bizim elimizde olan bir şey değil. İslam bize yetmiyor mu? Hepimiz falanın oğlu, filanın oğlu demek yerine İslam’ın oğluyuz demeliyiz” dedi.

Bu dert yeni değil, 100 sene önce de vardı.

Mezhepçilik yapmanın yanlış olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, “Bu dert yeni değil, 100 sene önce de vardı. Daha önce ırkları birbirine karşı kışkırtmaya çalıştılar ama bu yetmedi. Şimdi ise mezhepleri birbirine karşı kışkırtmaya başladılar. Bizim buna engel olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Başkan Erbaş, Din görevlisinin hayra çağıran, iyiliği emreden kötülükten men eden bir vazife yürüttüğüne dikkat çekerek “ İslam ilk yıllarından itibaren gönülleri fethederek yayıldı. Bizler o insanların halefleriyiz. Onlar nasıl ki çöl demeden, sıcak, soğuk demeden İslam için gönülleri fethetmek amacıyla koştularsa Biz de en az onlar gibi koşturmamız gayret etmemiz gerekiyor. Çünkü o günün insanlarının İslam’a ne kadar çok ihtiyacı vardıysa bugün insanların da o kadar çok ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

İhlas ve samimiyetin din hizmetindeki önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, şöyle konuştu;

Din hizmetinde aşk ve heyecan olmazsa olmazımızdır

Din hizmetinde aşk ve heyecan olmazsa olmazımızdır. Aşkımızı, heyecanımızı her zaman canlı tutacağız. Bu davada hepimiz ihlasımızı, heyecanımızı arttıracağız. Her zaman kendimizi yenileyeceğiz. Çünkü bu dava canlı olmayı, heyecanlı olmayı, ihlaslı ve samimi olmayı gerektiriyor.

Numune-i imtisal olmalıyız

Biz numune-i imtisal olmalıyız. Hz. Peygamberin varisleri olarak mahallemizde, kasabamızda, şehrimizde insanların örnek aldığı kişiler olmalıyız. Camilerimizi birer eğitim yuvası haline getirmeliyiz. Camilerimizi sadece namaz kılmak için açılıp kapatılan yerler halinden çıkarmalıyız. Hem camilerimizde hem de cami dışı irşat çalışmalarımızda iyiliği emredip kötülükten men etmek vazifesini en güzel bir şekilde yerine getirmeliyiz. Hz. Peygamberden bizlere emanet olan bu vazifeyi en güzel bir şekilde yerine getirmeye çalışmalıyız.

Seminere Başkan Erbaş’ın yanı sıra, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ