Diyanet İşleri Başkanı Erbaş TRT HABER’de

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş TRT HABER’de

TRT HABER canlı yayınına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Deizm tartışmaları konusunda “Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, batıl bir anlayışa asla prim vermez. Milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, TRT HABER’de yayınlanan, “Anadolu Soruyor” programına katılarak, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerde gündeme getirilen Deizm tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Erbaş, “Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, batıl bir anlayışa asla prim vermez. Milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın” dedi.

“Hangi Müslüman Peygamberimizi inkar eder?”

Deizm tartışmalarının arkasında bilinçli bir alan açma yattığını düşündüğünü ifade eden Başkan Erbaş, “Şu anda Türkiye’de konuşulduğu kadarıyla bu konunun çok abartıldığını düşünüyorum. Milletin, gençlerin, insanların anlamını bilmediği bazı konuları allayıp pullayarak, batılın propagandasını yaparak belki de bir alan açmaya çalışan plan diye düşünüyorum bunu. Deizm, Peygamberi inkar etmektir. Hangi Müslüman Peygamberi inkar eder de Müslüman kalabilir? Yani siz bir Müslüman gence, ‘Peygamberi inkar eden bir düşünceyi niye kabul ediyorsunuz?’ dediğinizde ‘Böyle miymiş, deizmin anlamı bu muymuş?’ diyeceğini görürsünüz. Onun için açık konuşsunlar. Deizmin ne olduğunu milletimize anlatsınlar” diye konuştu.

“Deizmin temelinin “Peygamberimizi inkar eden düşünce” olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Biz, Peygamberimiz için canını ortaya koyan çocuklarız. Böyle bir şey olabilir mi? Biz her gün Ayet-el Kürsi’yi okuyan bir milletiz. Ayet-el Kürsi deizmi kökten reddeden bir anlayışı ortaya koyuyor” yorumunda bulundu.

Başkan Erbaş şöyle konuştu: “Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, batıl bir anlayışa asla prim vermez. Milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın. Benim bu tanımımdan sonra hiçbir gencimizin ve insanımızın sapık ve batıl felsefi bir düşüncenin peşinden gidecek kadar buna itibar edeceğini zannetmiyorum.”

“Bütün terör örgütleri ve din istismarı yapan gruplarla mücadele edeceğiz”

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak FETÖ VE DAEŞ terör örgütleriyle mücadele ettiklerini bu konuda geçmişte çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Erbaş, bundan sonra da yeni bir çalışmayı başlattıklarını söyledi.

“FETÖ Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü” ve “DEAŞ Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı” raporlarından 250’şer bin adet bastıklarını ve millete ulaştıracaklarını kaydeden Erbaş, şöyle devam etti:

“40 ilimize iki hafta içerisinde 117 ilim adamımızı gönderiyoruz. Onlar önce müftülüklerimizde müftülerimiz, vaizlerimiz ve tüm imamlarımızla toplantılar yapacaklar. Onlara karşı tedbirli olmaları noktasında gayret edecekler. Kredi Yurtlar Kurumunda (KYK) manevi rehber atamalarımız oldu. Diyanet İşleri Başkanlığından şu an itibarıyla 600’e yakın görevlimizi KYK’da manevi rehber olarak görevlendirdik. Ramazan ayına kadar 40 ilimizi, ramazandan sonra da diğer 41 ilimizi planlı, programlı bir şekilde bu konularda aydınlatmak için gayret içerisinde olacağız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ