Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Riyad’da

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Riyad’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan İslam İşleri, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. Salih Bin Abdülaziz Al Şeyh’in davetlisi olarak Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a gitti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve beraberindeki heyet, Riyad Uluslararası Kral Halid Havalimanı’nda İslam İşleri, Tebliğ ve İrşat Bakanı Al Şeyh, Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Erdoğan Kök ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Başkan Erbaş, burada yaptığı açıklamada “Bu ziyaret kardeşlik bağlarımızın artmasına katkıda bulunacaktır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Al Şeyh, son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Suudi Arabistan İslam İşleri, Tebliğ ve İrşat Bakanlığı arasındaki iş birliği sayesinde çok olumlu sonuçlar elde edildiğini ve bu nedenle Başkan Erbaş’ın ziyaretinin çok önemli olduğunu söyledi.

Erbaş Riyad’da Konferas Verecek

Başkan Erbaş, 3 günlük ziyareti kapsamında Suudi Arabistan Baş Müftüsü ve Fetva Kurulu Daimi üyeleri ve Riyad Türk Okullarını ziyaret edecek ve İslam İşleri, Tebliğ ve İrşat Bakanı Al Şeyh ile bir araya gelecek. Heyetler arası görüşmelerin de gerçekleşeceği ziyarette Başkan Erbaş, ülkedeki vaiz, din görevlileri ve Din İşleri Bakanlığı yetkililerine “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye ve Ülke Dışında Din Öğretimi Alanındaki Tecrübeleri” konulu bir konferans verecek.

Başkan Erbaş’a Riyad ziyaretinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selim Argun’un yanı sıra Diyanet’in üst düzey yöneticileri de eşlik ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ