Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Filistin direnişinin sembolü Fevzi el Cuneydi’yi kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Filistin direnişinin sembolü Fevzi el Cuneydi’yi kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Filistin’de ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasının ardından çıkan olaylarda direnişin sembolü olan Fevzi el-Cuneydi ile babası Muhammed el-Cuneydi’yi kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Cuneydi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cuneydi’ye “Cenab-ı Hak senin muhafaza buyursun. Sen Filistin davasının sembolü oldun İnşallah senin gibi gençlerin sayısı arttıkça Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne daha çabuk kavuşacaktır” dedi.

Başkan Erbaş Kudüs’ün vahyin kutsadığı bir şehir olduğunu ifade ederek “Kudüs, her zaman Filistin’in başkenti olmuştur. Biz bunu ezelden beri böyle kabul ediyoruz, bu böyle devam edecek” şeklinde konuştu.

“Cuneydi gençlere örnek”

Cuneydi’nin gençlere örnek olduğunu ve sadece Filistin’de değil tüm dünyada kardeşlerinin olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, onların da Filistin davası için bulundukları her yerde Filistin’in, Kudüs’ün ve Mescidi Aksa’nın özgürlüğü için ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Kudüs’ün tarihte Hz Ömer ile daha sonrada Selahaddin Eyyubi ile özgürlüğüne kavuşup bir barış yurdu haline geldiğini hatırlatan Başkan Erbaş, Cuneydi’nin bu direnişini ve cihadını kutladığını ifade etti.

Türkiye’den Kudüs’e yapılacak ziyaretlerinin önemine dikkat çeken Başkan Erbaş, “Bizim Kudüs’te görünürlüğümüz arttıkça, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinli kardeşlerimiz daha mutlu olacaktır. Filistinli kardeşlerimizin yanında yer almamız, Kudüs’ün bir an önce özgürlüğüne kavuşmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Fevzi el Cuneydi ve babası Muhammed El Cuneydi’yi 29-30 Ocak tarihlerinde Diyanet İşleri Başkanlığının gerçekleştireceği “Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs” başlıklı zirveye davet etti.

Başkan Erbaş ayrıca, Cuneydi’yi Türkiye’ye getiren Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya da katkıları için teşekkür etti.

Cuneydi’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Fevzi el Cuneydi ise kabulünden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti. Türkiye’deki kardeşleriyle birlikte olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Cuneydi, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Filistin davasına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Onu çok seviyoruz, kendisine ve bütün Türk milletine dua ediyoruz” dedi.

Sultan Abdülhamit Han’nın mezarını ziyaret ettiklerini ifade eden Cuneydi “Dün Sultan Abdülhamid Filistin davasına ve Filistin topraklarına sahip çıktı. Bugün de Recep Tayyip Erdoğan bu kararlılığı, bu cesareti gösteriyor. Bizim davamızı, işgalci İsrail askerlerin zulmünü bütün dünyaya gösteriyor, bizim sesimizi yükseltiyor” diye konuştu.

Cuneydi, Filistin’deki kardeşlerinin Türkiye halkına selamlarını ileterek, şunları söyledi: “Siz bizim haklı davamıza, Filistin davasına destek verdiğiniz müddetçe biz Filistin’de ailelerimizle, kardeşlerimizle birlikte güçlü oluyoruz ve mücadelemizi azimli bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz.”

Kabulde Cuneydi’yi Türkiye’ye getiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yanı sıra, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Osman Tıraşçı, Yrd. Doç. Dr. Selim Argun, Prof. Dr. Huriye Martı ile Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay hazır bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ