Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Fatihler JÖH Tabur Komutanlığını ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Fatihler JÖH Tabur Komutanlığını ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, beraberindeki heyetle Hakkari’de bulunan Fatihler Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığını ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve beraberindeki heyeti İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz karşıladı.

Askerlere akşam namazını kıldıran Başkan Erbaş, namazdan sonra askerlerle birlikte yemek yedi. Başkan Erbaş, burada Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başkan Erbaş yemek esnasında yanında bulunan Jandarma Uzman Çavuş İhsan Ocakdan’ın amcası İsmail Ocakdan ve Jandarma Er Gökber Kublay’ın babası Abdurrahman Kublay’ı telefonla arayarak görüştü.

Başkan Erbaş, bu milletin şehit, gazi torunları olduğunu ifade ederek, “Vatan, bayrak, ezan, devlet deyince hiçbir engelden korkmadan sakınmadan koşan milletin, medeniyeti çocuklarıyız” dedi

Asker sivil herkesin gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içmeye hazır olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Bayrağımız şehitlerin kanı üzerinde yansıyan hilal ve yıldızdan oluşmaktadır. O bayrağımıza her baktıkça bize Şehitliği hatırlatmaktadır. Bize vatanın ne kadar mukaddes olduğunu hatırlatmaktadır. Vatan sevgisinin imandan geldiğini bize hatırlatmaktadır” diye konuştu.

Başkan Erbaş, askerlerle birlikte yediği yemeğin hayatında yediği en lezzetli yemeklerden birisi olduğunu belirterek, “Yemeklerin lezzeti, o yemekleri paylaşan insanların güzelliklerinden ortaya çıkıyor. Sizlerin güzelliği, sizlerin sevgisi, kalplerimizin birlikte atıyor olması bu yemeklerin lezzetini daha da arttırdı.”

Ziyarete, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Başkanlığın üst düzey yöneticileri de katıldı.

Şehit Abdüsselem Özatak’ın baba evine ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ayrıca iki yıl önce Diyarbakır Sur’da şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak’ın baba evini ziyaret etti.

Şehitin babası Salih Özatak’a başsağlığı dileklerini ileten Başkan Erbaş, okunan Kur’an-ı Kerim’den sonra şehit için dua etti. Başkan Erbaş, Baba Özatak’a Kur’an-ı Kerim ve Bayrak hediye etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ