Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ABD’de

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ABD’de

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi program kapsamında gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ile Georgetown Üniversitesini ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ABD temaslarının ilk gününde Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile bir araya geldi.

Burada yaptığı kısa açıklamada ABD programı hakkında bilgiler veren Başkan Erbaş, hem Türk toplumu temsilcileri hem de Amerikalı Müslüman toplumun liderleriyle istişarelerde bulunacaklarını bildirdi.

Daha sonra Georgetown Üniversitesine geçen Başkan Erbaş, burada Diyanet İşleri Başkanlığının da destekleriyle yapımı devam eden İslam Kültür Merkezini gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Üniversite bünyesinde çok sayıda Müslüman öğrencinin aynı anda namaz kılabilmesine ve farklı kültürel etkinliklerin düzenlemesine imkân verecek merkezin, en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılmasının beklendiği bildirildi.

Başkan Erbaş program kapsamında, Türk Amerikan Toplum Merkezi ve Amerika Türkiye Diyanet Vakfı ‘nın genel kurul toplantılarına da katılacak. Çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek olan Başkan Erbaş, farklı dinlerin temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirecek. Ahıska toplumu ile de görüşecek olan Başkan Erbaş, Amerika Diyanet Merkezi’ndeki (DCA)  camide cuma namazı kıldırarak hutbe irad edecek. Başkan Erbaş, Cumartesi günü de New York’a geçecek.

Başkan Erbaş’a ABD ziyaretinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selim Argun ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu da eşlik ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ