Diyanet, gençleri umre ile ödüllendirdi

Diyanet, gençleri umre ile ödüllendirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutsal topraklara gönderilen öğrenciler, il müftülüklerince düzenlenen törenlerle uğurlandı.

Tekirdağ

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından, umre ile ödüllendirilen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

İl Müftü Yardımcısı Yusuf Bektaş’ın yaptığı duanın ardından gençler kutsal topraklara doğru yola çıktı.

corum-1

Çorum

Diyanet İşleri Başkanlığınca Çorum’dan umreye gönderilecek 14 üniversite öğrencisi, Akşemseddin Camii önünden dualarla uğurlandı.

Öğrenciler, İl Müftü Yardımcısı Adem Aygül’ün duasının ardından kutsal topraklara doğru yola çıktı.

kars

Kars

Kars İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalara katılan öğrenciler, umre ile ödüllendirildi.

Öğrenciler, Kars Harakani Havaalanı’nda yapılan uğurlama töreninin ardından dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

sirnak

Şırnak

Şırnak Üniversitesi’nden umreye gönderilen 7 öğrenci ile bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Dilek, “Şırnak Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerimizi, Diyanet İşleri Başkanlığımızın umre organizesiyle umreye, kutsal beldelere yolcu ediyoruz. Bu umre, öğrencilerimiz için büyük bir tecrübe olacaktır. Rabbim hayırlı yolculuklar versin, şimdiden umrelerini kabul etsin.” dedi.

kırıkkale

Kırıkkale

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kırıkkale’den umreye gönderilecek öğrenciler, dualarla uğurlandı.

Kırıkkale’den umreye gönderilen üniversite öğrencileri, İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker tarafından yolcu edildi.

adana-1

Adana

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Adana’dan umreye gönderilen öğrenciler, havalimanından dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Umreye gidecek öğrencilerle bir araya gelen Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, umre ziyareti ve ibadetlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara dair bilgi verdi.

Müftü Taşcı, “Rabbimiz insana hayatında birçok fırsatlar sunar. Sizler genç yaşta bu fırsatı ve heyecanı yakaladınız. Ömrünüz boyunca unutamayacağınız hatıralarınız olacak. Umre bir ibadettir. Bu sebeple her gününüzü ve her anınızı çok iyi değerlendirmenizi istiyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesine vesile olan Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’a Teşekkür ediyorum.” dedi.

cankiri

Çankırı

Çankırı Karatekin Üniversitesinde eğitim gören 12 öğrenci kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet Gençlik Merkezi’nde öğrencilerle buluşan İl Müftüsü Mehmet Şahin, “Genç yaşta böyle imkana kavuşmak çok güzel. İbadete yoğunlaşın. Beş vakit namazınızı, Kabe’de kılınız. Kabe’de kılınan namaz diğer yerlerde kılınan namazdan yüz bin kat daha faziletlidir. Medine’de de namazlarınız Mescidi-i Nebi’de kılınız. Ravza ziyareti yapınız. Vaktinizi iyi değerlendirin.” diye konuştu.

elazig

Minikler Kur'an-ı Kerim'e geçti

Minikler Kur’an-ı Kerim’e geçti

Elazığ

Elazığ’dan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre ile ödüllendirilen öğrenciler, dualarla uğurlandı.

Elazığ Havalimanı’nda öğrencilerle bir araya gelen Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, genç yaşta kutsal toprakları ziyaret etmenin manevi hayata sağlayacağı katkılardan söz etti.

edirne

Edirne

Edirne İl Müftülüğü gençlik faaliyetlerine katılan öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre ile ödüllendirildi.

Trakya Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler, düzenlenen törenin ardından dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş, “Gençlik koordinatörlüğümüzle yapmış olduğunuz faaliyetler sonucunda Başkanlığımızın güzel bir sürprizi oldu.  Bundan sonraki süreçte de Edirne Diyanet Gençlik çalışmalarına omuz vererek gücünüz ve yeteneğiniz ile faaliyetlerimize destek olmanızı sizlerden bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

ısparta-genç-umre-11

Isparta

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Isparta’dan umreye gönderilecek üniversite öğrencileri kutsal topraklara uğurlandı.

Umreye gidecek öğrencileri tebrik eden Isparta Müftü Yardımcısı Seyit Böğet, umre ibadeti için ilk defa kutsal beldeye gidecek öğrencilere yapacakları işlemler ve ibadette dikkat edecekleri hususlara dair bilgi verdi.

Artvin

Artvin’den umreye giden gençler, İl Müftüsü Mesut Harmancı’ yı makamında ziyaret etti.

artvin-umre-genç-11

Kutsal topraklara gidecek öğrencileri tebrik eden İl Müftü Harmancı, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, Gençliğe Değer Projesi kapsamında İl Müftülüğü olarak yaptığımız faaliyetlere katılmanız hasebiyle sizleri Umre ibadeti yapmak ile ödüllendirdi. Rabbim yapacağınız Umre yolculuğunuzu kolay eylesin.” dedi. 

Umre ibadeti için ilk defa kutsal beldeye gidecek öğrencilere yapacakları işlemler ve ibadette dikkat edecekleri hususlara dair İl Müftü yardımcıları tarafından bilgiler verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ