Diyanet-Bir-Sen : Yeni Torba Yasa’da İlitam’a Sınavsız Geçiş Hakkı Verilmeli

Diyanet-Bir-Sen : Yeni Torba Yasa’da İlitam’a Sınavsız Geçiş Hakkı Verilmeli

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Hükümetin yeni torba yasa hazırlığında olduğunu söyleyerek, “Diyanet çalışanlarına kadro verilmesi için bu bir fırsattır. Bu fırsatın değerlendirilmesini istiyoruz,” dedi.

Hasan Türüt, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çalışma dünyasında yeni bir dönem başlamış oldu. Bakanlıklarda, belediyelerde ve özel idarelerde çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi sağlandı. 696 Sayılı KHK ile taşeron işçiler yeni haklar elde etti. Toplu sözleşme görüşmelerinde pazarlık hakkı doğdu. Bu nedenle maaşlarında düzelme de olacak.

İŞKUR aracılığıyla işçi statüsünde alınan din görevlilerine kadro verilmelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İŞKUR’dan işçi statüsünde alınan din görevlileri bulunuyor. 696 Sayılı KHK’da bunlara da kadro verilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Maalesef bu din görevlileri 696 Sayılı KHK’nın dışında tutuldu. Hükümet tarafından yeni hazırlanacak olan torba yasa da bunlara kadroya geçiş hakkı tanınmalıdır.

Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Ve Vekillere kadro hakkı verilmelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 15 bine yakın fahri (geçici Kur’an kursu öğreticisi) ve 2 bin civarında da vekil imam hatip ve müezzin kayyım bulunuyor. Bunların hakkı olan kadronun verilmesi sosyal devlet ilkelerinin gereğidir. Devlet, adil olmalıdır. Ayrım yapmadan sözleşmeli çalışanlarını, geçici işçilerini kadroya almalıdır. Taşeron işçiler 696 Sayılı KHK ile kamu da sürekli işçi statüsüne alındı ve 657 Sayılı yasanın 4. Maddesi kaldırılarak geçici istihdam tarihe karıştı. Diyanet’te geçici işçi statüsünde çalışan din görevlileri var. Bu çelişki değil mi? Diyanet teşkilatlarında fahri (geçici Kur’an kursu öğreticisi) ve vekil olarak görev yapan din görevlileri KPSS ve DHBT Sınavlarına girerek yeterliliklerini almakta ve ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sözlü sınavlarda başarı göstererek görevlerine başlamaktadırlar. Kadrolu din görevlilerinin mesleki bilgilerine sahiptirler. Kadroya alınmayan fahri (geçici Kur’an kursu öğreticisi) ve vekil din görevlilerine haksızlık yapılmıştır. Bu haksızlığın hazırlanmakta olan torba yasa da giderilmesini istiyoruz.

İLİTAM’a sınavsız geçiş hakkı verilmelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan din görevlilerinin İLİTAM’a sınavsız geçiş hakkı sağlanmalıdır. Din görevlilerine lisans tamamlama hakkı verilerek yıllardır süregelen mağduriyet sona ermelidir. İLİTAM’a geçişte sadece Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışanlara hak tanınmalı ve yıllardır sürüncemede bırakılan ve sendikaları birbirine düşüren İLİTAM konusu çözülmelidir.

Diyanet Bir-Sen olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımıza ve Diyanet İşleri Başkanımıza sesleniyoruz: Haksızlığa göz yummak, ona ortak olmak demektir. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli, fahri (geçici Kur’an kursu öğreticisi), vekil ve geçici statüdeki din görevlilerinin hakkı verilmeyerek mağdur edilmişlerdir. Hükümet tarafından hazırlanmakta olan yeni torba yasa da bu hakkın teslimini talep ediyoruz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ