Diyanet-Bir-Sen : Hafızların katliamı, İslâm düşmanlığının bir göstergesidir.

Diyanet-Bir-Sen : Hafızların katliamı, İslâm düşmanlığının bir göstergesidir.

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Afganistan’ın Kunduz vilayetinde ABD jetlerinin 100 hafızı şehit etmesi üzerine basın açıklaması yaptı.

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Afganistan’ın Kunduz vilayetinde ABD jetlerinin hafızlık mezuniyet töreni sırasında bir medreseyi vurarak 100’ün üzerinde Kur’an hafızını katletmesi üzerine yaptığı açıklamada, “Müslüman katliamları kalbimizi daraltıyor, nefes alamıyoruz. Emperyalizmin ne kadar acımasız olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Hafızların katliamı, İslâm düşmanlığının geldiği son noktayı gösteriyor,” dedi.

 

Hasan Türüt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “500 kişinin katıldığı tören sırasında bazı Taliban liderlerinin de toplantıya katıldığı gerekçesiyle vurulan medrese de 100 hafız şehit olurken, çoğunluğun sivil olduğu belirtiliyor. Törene kim gelirse gelsin, sivillerin öldürülmesine karşıyız. Orada sivillerin de olduğu bilindiği halde ayırt etmeksizin medresenin vurulması insanlık suçudur. Çocuk yaştaki hafızlar katledilmiştir. Burada İslâm düşmanlığının aleni olarak ortaya çıktığı görülmektedir.  Bu bir savaş suçudur. Müslümanlara yönelik katliamı şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

 

Kendisini dünyanın jandarması gören, güya gittiği ülkelere demokrasi götürdüğünü iddia eden katil Amerika, Müslüman kanıyla beslenirken, bazı İslâm devletlerinin emperyalist, yamyam, Müslüman katili Amerika ile işbirliği yapmasını kabul edemiyoruz. İslâm coğrafyasında Allah’ın verdiği yeraltı ve yerüstü zenginliklere göz diken katil Amerika, İslâm coğrafyasını kana bulayarak kaostan yararlanmak ve zenginliklerini tek başına yönetmek ve emperyalizmin hizmeti için kullanmak amacıyla her yolu mubah görüyor.

 

Basından ve uluslararası kuruluşların raporlarından edindiğimiz bilgilere göre Afganistan’da sivillere karşı herhangi bir tedbir alınmamakta ve siviller doğrudan hedef alınmaktadır. Emperyalist Amerika şeytanlığıyla Müslümanları katlediyor. Bütün İslâm coğrafyasında siviller hedeftedir. Bu da gösteriyor ki Müslümanlar, kendilerini özgürlükçü gösteren katillerin doğrudan hedefidir. İslâm ülkeleri bir araya gelerek tedbir almadığı müddetçe bu alçak katiller tarafından Müslümanlar öldürülmeye devam edilecektir.

 

Şeytanın şerrinden Allah’a sığınıyoruz! Çocuk yaştaki hafızları ve diğer sivilleri acımasızca katleden İslâm düşmanı, Müslüman kanıyla beslenen alçak ve şer odağı, işgalci ve terörist sevici, teröristleri besleyen, terör devleti kurmak isteyen, İslâm coğrafyasının bugünkü halinin tek sorumlusu ABD’nin akıttığı kanlarda boğulmasını Allah’tan temenni ediyoruz. Ey katil Amerika! Paramparça olup, Müslümanların önünde diz çöküp hesap vereceğin günleri Allah Müslümanlara göstersin.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ