Diyanet 9500 Atamasında Güvenlik Soruşturması Yapılacak mı?

Diyanet 9500 Atamasında Güvenlik Soruşturması Yapılacak mı?

Yeni Atanacak olana 4/B Diyanet İşleri Başkanlığı Personeline Güvenlik soruşturması yapılacak. FETö / PYD VE PKK Üyeliği olup olmadığı tesbit edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığında Görev alacak olan 4/A kadrolu ,4/B sözleşmeli , 4/C Vekil İmam – Müezzin , 4/A Fahri Kur’an Kursu öğreticisi vb. atamalarda 29/05/2017 tarihli ve 94013213-900-36849 sayılı yazısı. 676 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 74. maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesine “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması yapılmış olmak” hükmü eklenmiştir.

 

GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI NEDİR ?

Güvenlik Soruşturması : Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tehdit (sınırlama) olup olmadığının, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığının, ahlaki durumunun, yabancılar ile ilgisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesi.

Arşiv Araştırması : Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişkisi ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tehdit olup olmadığının mevcut kayıtlardan saptanması.

Görüldüğü üzere, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmaya yetkili makamlar tarafından kanun hükmünde getirilen yasal düzenlemeden sonra atanmaya hak kazanan memurlar hakkında yukarıda belirtilen kriterler doğrultusunda inceleme yapılacaktır.

Ancak, burada dile getirilmesi gereken en önemli husus, yapılan bu yasal düzenlemenin arka planında yer alan 15 Temmuz darbe girişiminin hain şebekesi FETÖ/PYD/PKK terör örgütünün olduğu bir gerçektir.

Dolayısıyla, “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği”ne göre ilgili emniyet birimleri tarafından kişiler hakkında yapılacak inceleme ve değerlendirme kriterlerinin, 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirler Kapsamında Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesinin 1 inci fıkrasında yer alan;

“Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatlı” hükümlerine göre revize edilmesi ve ilgili kamu kurumlarına inceleme sonuçlarının bu değerlendirme kriterlerine göre bildirilmesi kamuya FETÖ/PYD terör örgütü veya bölücü terör örgütü PKK destekçilerinin girmesini engelleyecektir.

 

FLAŞ ! ÜYELERİMİZE ÖZEL YENİ HİZMET ! 

ÜCRETSİZ SİTEMİZE ABONE OLAN ÜYELERİMİZE MÜLAKAT SONUÇLARININ AÇIKLANMASIYLA ANINDA İLETİ GÖNDERECEĞİZ..

( Üye olmak için >>> tıklayınız )

Kaynak : Dini Haberlerim / Analiz Haber

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ