Diyanet , 2020 Yaz Kur’an kurslarında son durum !

Diyanet , 2020 Yaz Kur’an kurslarında son durum !

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimlere ara verilmiş ve tüm programlarda uzaktan eğitime geçilmişti.

Salgının kontrol altına alınmasının ardından normalleşme süreciyle birlikte bir taraftan yüz yüze eğitimler yeniden başlarken diğer taraftan; “Bu sene Yaz Kur’an Kursu açılacak mı?” sorusu akıllara geldi.

“Yeni normal” sürecinin devreye alınmasıyla birlikte, cemaatle ibadete ara verilen camiler 29 Mayıs Cuma günü Cuma namzıyla birlikte yeniden ibadete açılmıştı.

Öte yandan eğitime yönelik adımların da atıldığı yeni normal döneminde, Milli Eğitim Bakanlığı yaz döneminde telafi eğitimlerinin yapılacağını duyurmuştu.

Bu sene Yaz Kur’an Kursu açılacak mı?

Her yıl 3 milyona yakın öğrencinin İslam dininin temel esasları ile Kur’an-ı Kerim ve namaz kılmayı öğrendiği Yaz Kur’an Kursları’nın bu yıl açılıp açılmayacağı merak konusu oldu.

Pandemi sürecinde yüz yüze eğitimlere ara veren Diyanet İşleri Başkanlığı, Dini Yüksek İhtisas ve hafızlık eğitimleri başta olmak üzere tüm eğitim programlarını dijital platformlar aracılığıyla sürdürmüştü.

Başkanlığın yayın organı olan Diyanet TV’nin etkin kullanıldığı bu süreçte, Kur’an kurslarına yönelik çok sayıda program hazırlandı.

Diyanet TV’yi eğitim faaliyetleri kapsamında önemli bir imkan olarak değerlendiren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, bu yıl Yaz Kur’an Kursları’nı açıp açmayacağı veya nasıl bir eğitim programı hazırlanacağı hakkında kısa bir bilgi paylaşıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından paylaşılan bilgide, “Diyanet TV üzerinden yapacağımız Yaz Kur’an Kursu hazırlıklarımızda son aşamadayız.” ifadelerine yer verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ