Diva-Sen Genel Başkan’ından Diyanet İşleri Başkanlığına Çağrı.

Diva-Sen Genel Başkan’ından Diyanet İşleri Başkanlığına Çağrı.

Diva-Sen Genel Başkan’ından Diyanet İşleri Başkanlığına Çağrı.

Kadrolu, sözleşmeli, fahri ve diğer çalışanlarıyla birlikte yaklaşık 150 bin personeli olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın çeşitli bahanelerle şikayete maruz kalan görevlilerini korumada aciz kalarak eften püften meselelerle bazı kişi veya gurupların şikayetleri üzerine tahkikat açılması ve onları yalnız bırakması  bizleri derinden üzmektedir. Elbette ki hak eden görevli hakkında soruşturma açılacak ve sonucuna göre gerekli işlem yapılacaktır. Ancak sendikamız genel merkezine aktarılan ve şikayete maruz kalan görevlilerin ifadeleri doğrultusunda kayda değer oranlarda ortaya çıkan husus kurumun görevlilerine sahip çıkmaması yönündedir. Zira var olan şikayetlerin önemli konusu, görevlilerin ya muhtarlar, ya dernekler ya da bazı cemaat tarafından olduğu hususudur. Şöyle ki;
          1. Muhtarlığa aday olup kazanamadığı zaman intikamını imamdan alan kişilerin,
          2. Görev tanımlarını bilemediğinden dolayı görevlileri kendi personeli zanneden bazı derneklerin,
          3. Vali-Kaymakam ve bazı kurum yöneticilerinin özellikle müftüler üzerinde demokrasinin kılıcı  gibi durup uygulamalarındaki keyfiyetlikleri kurum çalışanlarını son derece huzursuz etmektedir.
          Yapılan şikâyetler dolayısıyla gerek mahallinde gerekse başkanlık müfettişlerinin tahkikatı neticesi sonucuna yer veya görev değişikliği cihetine gidilerek adeta haklı ile haksızın ayırt edilemediği noktasın gelinmektedir. Şikâyet edeni yerinden alamayacağımıza göre kendi görevlimizi alırız mantığı doğrultusunda yapılan tasarruflar sonucu kuruma olan güvenirliliği de ortadan kaldırmaktadır.
          Filhakika Kaymakam beyin ısrarı neticesi unvan değişikliği yapılarak görev yeri değiştirilen bir ilçe müftüsünün uğradığı akıbet gözler önündedir. Ayrıca bu ve buna benzer durumlarda müştekilere çanak tutan bazı sendikaların varlığı da değerlendirilmelidir.
         Diva-Sen olarak Diyanet İşleri Başkanlığına çağrımız personeline sahip çıkmasıdır. Diğer taraftan müştekilerin sözlerine itimat edildiği kadar görevlilerin de ifadelerine değer verilmesidir.
 

 

     Mustafa ÇOPURSUZ

Tüm Memur-Sen Konfederasyonu ve

      Diva-Sen Genel Başkanı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ