Diva-Sen : Cami Görevlileri Nakil Sınavı Genelgesi Değişikliği ile ilgili bir açıklama yaptı.

Diva-Sen : Cami Görevlileri Nakil Sınavı Genelgesi Değişikliği ile ilgili bir açıklama yaptı.

Diva -Sen Genel Başkan ıÇOPURSUZ’un açıklaması:

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ve Sınav Yönetmeliği uygulaması ile ilgili yürürlükte olan 27.06.2014 tarihli ve 3737 sayılı talimat Başkanlıkça görülen lüzum üzerine yeniden düzenlenmiş ve Müftülüklere gönderilmiştir. Elbette ki söz konusu değişikliğe gidilmesindeki amaç, uygulamadan kaynaklanan aksaklıkların ortadan kaldırılmasıdır.

Diva-Sen’in 2007 yılından beri savunduğu cami görevlileri nakil sınavlarının sorun ve çözüm önerilerine yönelik değişikliklerin gündeme gelmesi ümit vericidir. Zira özellikle cami görevlileri arasında çalışma barışının temini ve kuruma karşı güven duygusunun artmasına sebep olacak söz konusu olası değişiklik çok önem arz etmektedir. Hem kurumun hem de cami görevlilerin rahatlamasına sebep olacak söz konusu değişikliklerin yeni tartışmalara sebebiyet vermemesi en büyük beklentimiz. Filhakika bu konuda sendika olarak savunduğumuz ve hayata geçirilmesini istediğimiz husus; Cami görevlilerinin nakillerine zemin teşkil eden sözlü mülakatın kaldırılarak kıdem ve puan sistemine göre bilgisayar ortamında gerçekleştirilmesidir.

Ayrıca (D) grubu camilerde görev yapan meslektaşlarımızın nakillerine esas teşkil edecek uygulama eğer bilgisayar ortamında hayat bulmayacaksa çalışma barışının tesisi yine sağlanamayacaktır. Şöyle ki;

Sözlü mülakatın olmayacağı bir ortamda, müracaat edenler içerisinde elbette bir görevlinin nakli gerçekleşecektir. Söz konusu teklif ve atama usulü ile müftülerimiz daha fazla töhmet altında kalacak, bazı kesimlerce teşkilatımıza yönelik eleştiriler daha da artacaktır.  (D) grubu camilerde görev yapan hocalarımızın bilgi ve becerileri birbirine yakın olması hasebiyle müracaatçılar arasından idarenin tercihi ile yapılacak seçimlerde mutlaka bahse konu huzursuzluklar olacaktır.

Yukarıda belirttiğimiz gerekçeler göz önünde bulundurularak Başkanlığımızın Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Sınav Yönetmeliğindeki ilgili maddelerin değişikliğine gidilerek bütün grupta çalışan ve nakil talebinde bulunan cami görevlileri nakillerinin kıdem ve puan sistemine göre bilgisayar ortamında yapılmasının son derece isabetli olacağı kanaatindeyiz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ