Diva-Sen : AYM’nin Siyasetle İlgili Kararı İsabetli Olmuştur.

Diva-Sen : AYM’nin Siyasetle İlgili Kararı İsabetli Olmuştur.

Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa ÇOPURSUZ, Anayasa Mahkemesi’nin Din görevlilerinin siyaset yapmalarının uygun olmadığına dair kararına dair bir açıklama yaptı.

 

Çorupsuz açıklamasında kararı takdirle karşıladıklarını belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

Din görevlilerinin siyaset yapmalarının uygun olmadığına dair kararını yineleyen Anayasa Mahkemesi son derece isabetli bir karar almıştır. Takdir edersiniz ki; siyaset ve siyasetçilerin mihenk taşı olarak kendilerine şiar edindikleri metot ve anlayış ile din görevlilerinin dini irşat usulleri çok farklıdır. Siyaset beşeri kanunlar veya anlayışlar çerçevesinde yapılır. Dini irşat ve din görevlilerinin hareket metotları ise ilahi nizama ve Hz. Peygamber a.s metoduna göre yapılır.

Diğer taraftan siyaset ve siyasilerin muhatapları genelde dünya görüşleri aynı olan şahıslardır, din görevlilerinin muhatapları ise dindar olan veya dine meyilli kişilerdir. Siyaset ve siyasiler ülke yönetimi, emniyet ve huzur içerisinde yaşanılması, ekonomik yönden daha müreffeh yaşam tarzını hayata geçirmek düşüncesiyle politika geliştirir. Din görevlileri ise tamamen ahlâkî anlayışların tesisi, Allah ve Resulünün öğretilerinin muhataplara öğretilmesi, ibadetlerin yapılışları ve din kardeşliğinin ikamesi anlayışıyla hareket eder.

Ayrıca, siyasiler zaman zaman rakiplerine karşı söz ve eylemleriyle farklı usullerle hareketlerde bulunabilirler lâkin din görevlilerinin bu tarz hareketleri asla olamaz. Tüm ibadetlerin yapılışında, vaaz ve irşatlarında kesinlikle fertleri birbirinden ayıramaz. Muhatapları siyasi görüşlerine göre ayırt edemez.

Oysa şayet AYM din görevlilerinin siyaset yapabilecekleri yönünde karar vermiş olsa idi o zaman en fazla zararı Diyanet teşkilatı ve personeli görecekti. Çünkü din görevlilerinin de insan olmalarından bahisle, mutlaka taraftarı olduğu siyasi görüşünü ön plana çıkarır ve cemaati arasında huzursuzlukların yaşanmasına sebep olabilirdi.

Elhasıl, Diva-Sen ailesi olarak AYM tarafından alınan kararı takdirle karşılamakla beraber, din görevlilerinin siyasi görüşlerine aleniyet kazandırmaması gerektiğine de inanıyoruz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ