Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Nihat Zeybekci Camii’nin temeli atıldı

Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Nihat Zeybekci Camii’nin temeli atıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Nihat Zeybekci Camii‘nin temel atma törenine katıldı.

Merkezefendi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Dini Yüksek İhtisas Merkezi yanında yapımına başlanan Nihat Zeybekci Camii için temel atma töreni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bu cami Diyanet Akademimizin yanına çok yakışacak, Akademimiz sayesinde artık istihdam politikamızda değişmiş oldu. Bundan sonra personel alımında sınav ile öğrenci alımı gerçekleştireceğiz ve inşallah bu camimiz meslek öncesi eğitim için güzel bir tatbikat mekanı olacak. Mihrabı imamlık, kürsüsü vaizlik, mahfili müezzinlik için uygulama yeri mesabesinde olacak inşallah. Bunun gelecekte ülkemize ve insanlara katkısı çok büyük olacak. Bunun heyecanını taşıyoruz. Rabbim hayırlı eylesin, sebep olanlardan Allah razı olsun.” dedi.

Temeli atılan caminin yapımını üstlenen Ekonomi Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci ise Ramazan ayında camiyi ibadete açmayı düşündüklerini belirterek, “Camiyi Diyanet Akademisi Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkeziyle bir bütünün parçası gibi düşünüyoruz. Hocalar, kursiyerler ve vatandaşlarla manevi bir huzur atmosferi olmasını temenni ediyoruz. Camiyi Başkanımızın duaları ve manevi destekleriyle bitireceğiz.” ifadelerini kaydetti.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik de “Bugün inşallah hayırlı bir iş için temel atacağız. Büyüklerimiz, iş insanlarımız, katkı sağlayarak güzel eserleri ortaya çıkarıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah bu cami bulunduğu yere ve insanların ibadet yapmasına çok büyük katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konuşmasında temel atma töreni için Denizli’ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkür ederek “Caminin Denizli’ye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Törende açış konuşmasını yapan Diyanet Akademisi Başkanlığı Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, caminin yapımını üstlenen ve İhtisas Merkezinin tamamlanmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Nihat Zeybekci ve protokol üyeleri eşliğinde dualarla caminin temel atma merasimini gerçekleştirdi.

Temel atma töreninin ardından Protokol üyeleri yapımı tamamlanan Diyanet Akademisi Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünü yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş İhtisas Merkezi Müdürlüğü personeli ve Akademide eğitim gören kursiyerle bir araya geldi. Yeni eğitim binası ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Prof. Dr. Erbaş daha sonra Denizli’den ayrıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ