Cevdet Cemal ÇIKRIK’ı Tanıyalım!

Cevdet Cemal ÇIKRIK’ı Tanıyalım!

01/01/1957 yılında Trabzon ili Çaykara İlçesinde doğdu. İlkokulu aynı yerde bitirdikten sonra sırasıyla Samsun, Trabzon ve İstanbul Fatih imam hatip lisesinde okudu ve son olarak 1975-1976 yılında buradan mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü kazanarak 1979-1980 yılında Enstitüden mezun oldu.

Bir müddet serbest çalıştıktan sonra 1983 yılında kısa bir süre imamlık görevi yaptı. Aynı yıl açılan Müftülük-Vaizlik sınavını kazanarak meslek hayatına başladı. Kısa bir süre Bolu il Müftü yardımcılığı yaptıktan sonra Kırşehir ili Kaman ilçesine Vaiz olarak atandı. Bu görevde 1987 yılına kadar devam etti.

Aynı yıl uygulanan rotasyon neticesinde Malatya İli Akçadağ İlçe Müftülüğüne atandı. Buradaki görevinden 1991 yılında ayrılıp Ankara İli Gölbaşı İlçe Müftülüğüne Vaiz olarak kendi isteği ile atandı. Bu görevi 1994 yılına kadar devam etti.

1993 yılında Arapça lisan okulunu bitirdi. 1994 yılında Kırşehir İli Akpınar İlçe Müftülüğüne atandı. Buradaki görevini 1999 yılında tamamladıktan sonra Ankara İli Akyurt İlçe Müftülüğüne atandı. Burada da 9 yıl görev yaptı ve 2008 yılında İlçe statüsüne kavuşan Ankara İli Pursaklar İlçe Müftülüğüne atandı.

Burada Müftülük hizmet binası ve Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunu tamamlayıp örgün eğitimde hafızlık projesinin müstakil ortaokulunu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile birlikte sadece hafız olabileceklerin okuyacağı bir proje okulu şeklinde açılışını sağladıktan sonra 2015 yılında Sakarya İli Adapazarı İlçe Müftülüğüne atandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ