Camilerde bayram namazı kılınacak mı? Diyanet İşleri Başkanı açıkladı!

Camilerde bayram namazı kılınacak mı? Diyanet İşleri Başkanı açıkladı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş A Haber’de Hikmet Öztürk’ün sunduğu “Sahur Vakti” programının canlı yayın konuğu oldu.

Erbaş, tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgını karşısında nasıl tefekkür edilmesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Program sunucusu Hikmet Öztürk’ün, camilerde bayram namazının kınıp kılınmayacağı sorusu üzerine Erbaş şu ifadeleri kullandı:

Biz şu ana kadara faaliyetlerimizi, Sağlık Bakanlığımızla, İçişleri Bakanlığımızla hatta Muhterem Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılmış olan toplantılarda aldığımız kararlar çerçevesinde yürüttük. Biz bu süreci yine kurumlarımızla iş birliği içerisinde, irtibat içerisinde sürdürüyoruz, takip ediyoruz. Yani bayrama kadar süreçte bir iyileşme olursa yine birlikte yapacağımız istişareler neticesinde kararımızı veririz. İnşaallah dua edelim milletimiz bayram namazlarını camilerde kılabilsin, bunula ilgili bir ortam oluşsun, dua edelim. Şu anda söyleceğimiz herhangi bir birli yok, bekleyeceğiz, göreceğiz. Tedbirlere uyalaım, tedbirlere uyalım ki, bu süreç çabuk iyileşsin ve biz de camilerimize kavuşalım. 

Hacla ilgili soru üzerine ise başkan Erbaş, “Evet hacla ilgili 85 bin kadar vatandaşımız büyük bir heyecanla bu yıl hacca gitmeyi bekliyordu ama bu salgın dolayısıyla şu anda kesinleşmiş bir şey yok. Bizim hem  bu noktada Suudi Arabistan’ın kararını beklememiz gerekiyor hem de vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutarak bu salgın sürecindeki iyileşmeyi de dikkate alarak ona göre bir karar vereceğiz. Nasıl ki bayramla ilgili şuan söyleyeceğimiz bir şey yoksa hac konusunu da beklemek zorundayız.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ