Çağ kapatıp, çağ açacak evlatlarımızın gazaları şimdiden mübarek olsun

Çağ kapatıp, çağ açacak evlatlarımızın gazaları şimdiden mübarek olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen İstanbul’un Fethi’nin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni’nde yaptığı konuşmasına, “Konstantiniyye elbet fetih olunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun ordusu, askeri ne güzel askerdir.” hadis-i şerifiyle başladı.

– Çağ kapatıp, çağ açacak evlatlarımızın gazaları şimdiden mübarek olsun

Bugün, İstanbul’un fethinin 569. yıldönümü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çağ açıp çağ kapatan ecdada rahmet olsun. Çağ kapatıp, çağ açacak evlatlarımızın gazaları şimdiden mübarek olsun. Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurundaki gençlerimizin gayretleri kutlu olsun.” dedi.

“Tıpkı Alparslan gibi, tıpkı Kılıçarslan gibi, tıpkı Osman Gazi gibi, tıpkı Fatih gibi, tıpkı Kanuni gibi tüm bu isimler içinde Fatih her devirde dünyanın göz bebeği olan, bugün de aynı vasfını sürdüren İstanbul’u fethetmiş olmasıyla, tarihimizin özellikle kaydına geçmiş, kalbimizde ayrı bir yere sahip olmuştur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un fethinin, dahiyane planların, büyük emeklerin, ustaca hazırlıkların, emsalsiz fedakarlıkların, sarsılmaz bir azmin ve kararlılığın neticesinde gerçekleştiğini vurguladı.

– Tarihimizde kolay kazanılmış hiçbir zafer yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk tarihinde kolay kazanılmış hiçbir zaferin olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Ama İstanbul’un fethi, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olarak kalacağının tarihe kazınmış mührüdür. Şimdi buradan sesleniyorum. Fetih mübarek olsun. Fethin 569. yılı mübarek olsun. Fetihlerin anası, bu fethin daha nice yılları, asırları şimdiden mübarek olsun. Fatih’ten Allah razı olsun. Fatih’in asırlardır izini takip eden torunlarından Allah razı olsun. Bugün de Fatih’in izinden gitmek için kendini yetiştiren evlatlarımızdan Allah razı olsun. Gençler, şair ne diyor biliyor musunuz? ‘Delikanlım işaret aldığın gün atandan yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan. Elde sensin. Dilde sen. Gönüldesin, baştasın. Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.’ İşte milleti arkasından yürütecek gençlerimiz olduğu sürece bu ülkenin önünde kimse durabilir mi? Duramaz. Atasından aldığı işareti takip eden gençlerimiz olduğu müddetçe bu milletin önünü kimse kesemez.”

– İstanbul’un en büyük afet toplanma alanı olarak hizmet verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin kentin en büyük yeşil alanı olacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı arazisinin kullanılmaya devam eden kısımları dışında kalan 5 milyon metrekarenin üzerindeki alanını Millet Bahçesi yaparak İstanbul halkının hizmetine sunduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “145 bin ağaç ve fidan buraya dikilecek. Spordan pikniğe, kitap okumadan yürüyüşe, fuardan müzeye kadar her türlü faaliyetin yürütüleceği bir alan olacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bahçenin yaşlılardan çocuklara herkese hitap edeceğini belirterek, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni günde 1 milyon insanın yararlanabileceği bir yer haline getireceklerini dile getirdi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin ülkeye ve İstanbul’a hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu millet bahçesini önümüzdeki yıl bu zamanlar hizmete açmış olacaklarını söyledi.

Başkan Erbaş dua etti

İstanbul’un Fethi’nin 569. Yılı Kutlama ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni’nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti. Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“Ya Rab büyük bir fethin yıl dönümünde güzel İstanbul’umuzun zarafet ve letafeti, milletimizin sıhhat ve selameti için yeni bir imkan oluşturmak gayesiyle buradayız. Senin ismini anarak ve rahmetini umarak fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Niyetlerimizi, amellerimizi ve bütün iyiliklerimizi makbul ve muteber eyle Allah’ım. Yediden yetmişe herkes için bir nefes, bir ferahlık, bir huzur bahçesi olacak bu mekanı ülkemiz ve nesillerimiz için hayırlı ve mübarek eyle Allah’ım.

Ya Rabbim bizim gayretimiz ve amellerimiz ancak senin sonsuz kudretin inayetin ve rahmetin ile bereketlenir. Rahmetini, merhametini, lütfunu, keremini, inayetini bizlerden, şehrimizden ve aziz milletimizden esirgeme Allah’ım. Duamızın bir nişanesi olarak diktiğimiz bu fidanları insanımız için müreffeh gölgeliklere dönüştür. Bu güzel bahçeyi ailelerimiz ve nesillerimiz için huzur limanı eyle.

Ey gökleri ve yeri yaratan, gökten bir rahmet olarak suyu indiren yüce Rabbimiz, bahçelerimize, bağlarımıza, tarlalarımıza, dağlarımıza rahmetinle bereket, yağmur gönder Allah’ım. Üzerimize katından bir rahmet, vatanımızın her karış toprağına huzur ve bereket ihsan eyle Allah’ım. Ya Rabbi şehrimize ve ülkemize, huzur ve selamet ihsan eyle.

Ya Rab, bundan 569 yıl önce Fatih Sultan Mehmet Han’a fethini lütfettiğin bu güzel şehri, ilelebet milletimizle payidar eyle.  Fatih’in emanetine sahip çıkabilmeyi bizlere ve nesillerimize nasip ve müyesser eyle Allah’ım. Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eyle, aramıza kin, öfke ve nefret tohumu ekmek isteyenlere fırsat verme ya Rabbi.

Başta bu güzel şehrin fatihi Sultan Mehmet Han olmak üzere, bu aziz topraklar için can verip istiklalimizi ve istikbalimizi teminat altına alan tüm şehitlerimize rahmet eyle Allah’ım. Tarihten günümüze vatan için çalışan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak ahirete irtihal etmiş tüm gazilerimize rahmet eyle, hayatta olanlara da sağlık ve sıhhat içerisinde uzun ömürler nasip eyle Allah’ım. Kahraman ordumuzu, şanlı Mehmetçiğimizi karada, havada, denizde her veçhile mansur ve muzaffer eyle Allah’ım. Şu anda vatan ve mukaddesatımızı korumak için sınırlarımızda ve sınır ötesinde canlarını siper eden askerlerimize ve güvenlik güçlerimize yardım eyle Allah’ım.”

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve çok sayıda bakan katıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ