Bu Görüntü Cizre’nin aslını yansıtıyor !

Bu Görüntü Cizre’nin aslını yansıtıyor !

Vali Aktaş: “İşte bu görüntü Cizre’nin aslını yansıtıyor” Cizre ilçesinde, eğitimini tamamlayan 61 öğrenciye hafızlık diploması verildi.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Cizre Müftülüğünce ilçe stadında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cizre’nin kadim geçmişi dolayısıyla ilim ve irfan mekanı olarak İslam coğrafyasının en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Vali Aktaş, şöyle konuştu:

“İşte bu görüntü Cizre’nin aslını yansıtıyor. İnşallah ilçemiz bugün hafızlık unvanını kazanan kardeşlerimizin ve onlardan sonra geleceklerin gayretleri ile çok daha iyi noktalara gelecek.” Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş ise, açtıkları kurslarda 77 bin çocuğun hafızlık eğitimi aldığını belirterek, “4-6 yaş arasındaki 140 bin evladımız Kur’an-ı Kerim okumak için uğraşıyor, kurslarımızda 800 bin hanım kardeşimiz Kur’an-ı öğrenmek için uğraşıyor. Yaz tatilinde 2,5 milyon orta öğretim seviyesindeki evladımız kurslarımızdaydı.” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Vali Aktaş, Akkuş ve Cizre Kaymakamı Faik Arıcan, öğrencilere hafızlık belgesini verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ