Boluda 28 Hafız’a İcazet Merasimi

Boluda 28 Hafız’a İcazet Merasimi

Bolu İl Müftülüğüne bağlı olarak Uluslararası hizmet sunan Bölge Yatılı Kur’an Kursunda Hafızlık eğitimlerini başarı ile tamamlayan 28 öğrenci  için 14.10.2017 Cumartesi günü Karaçayır Siteler Camii’nde icazet programı gerçekleştirildi.

Programa Bolu Belediye Başkanı Alaaddin YILMAZ, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBYRAK, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan AĞCAN Bolu İl Müftüsü Orhan GENÇ, Bursa İl Müftüsü İzani TURAN, Yalova Emekli Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ, Müftü Yardımcıları Nihat KÖK ve Eyüp ORHAN, İlçe Müftüleri, Müftülük Şube Müdürleri Emre KESKİN ve İhsan SUBAŞ, İstanbul Eyüp Sultan Baş İmam-Hatibi Metin ÇAKAR, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan programda İl Müftüsü Orhan GENÇ açılış konuşması yaptı. Sayın GENÇ konuşmasında: “Bu gün çok mutlu ve huzurlu bir gün. K. Kerimin yeryüzüne indirilişinden günümüze kadar geldi. Cenab-ı Hakk O’nu biz indirdik ve onu koruyacak biziz buyurmuştur. K. Kerim Peygamber Efendimizin yaşayan bir mucizesidir. İlahi kitap olarak ezberlenen tek kitap K. Kerimdir. Dünyada şu ana kadar en fazla basılan kitap K. Kerimdir. K. Kerim öyle bir kitaptır ki okunması ibadet, dinlenmesi ibadet, yazılması ibadettir.  Bir kimse Allah ile konuşmak istiyorsa K. Kerim okusun. Ayrıca Allahü Teala “Sizin en hayırlınız Kur!an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” buyurmuştur. Bu emre uyup çocuklarını bize emanet eden siz değerli ailelere çok teşekkür ederim. Bu vesile ile başta bütün ailelere hafızlık süresi boyunca çocuklarla ilgilenen K. Kursu Öğreticilerimize ve sevgili çocuklarımıza hayırlı olsun. Bugün 28 öğrencimiz hafızlık eğitimlerini tamamladılar ve mezuniyet belgelerini almaya hak kazandılar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Programda mezun olan öğrencilerin velilerinin duygu ve düşüncelerini aktarmak için Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki YAVUZYILMAZ bir konuşma yaptı. Sayın YAVUZYILMAZ’ın konuşmasından sonra Bursa İl Müftüsü İzani TURAN Bolu’da bulunduğu dönemi anlatarak duygusal bir konuşma yaptı. Daha sonra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin YILMAZ bir konuşma yaparak bu hafızlık merasiminde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sayın YILMAZ’ın konuşmasından sonra hafızlığını tamamlayan 28 öğrenci ve onları yetiştiren K.Kursu Öğreticileri tekbirler ile camiye girdiler. Öğrencilerin yerini almasından sonra İstanbul Eyüp Sultan Camii Baş İmam-Hatibi Metin ÇAKAR K. Kerim okudu. K. Kerim tilavetinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK konuşma yaptı. ALBAYRAK konuşmasında: “ Hafızlık geleneği 1400 yıldan beri devam etmektedir. Bu 28 öğrencimizde hafızlar kervanına katıldı. Ne mutlu kendilerine ne mutlu onların ailelerine. Bu kardeşlerimiz Allahın Peygamber Efendimize gönderdiği ilahi vahyi ezberlediler ve canlı birer K.Kerim oldular.Allaha hamdolsun 1976 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı resmi verilerine göre resmi hafızlık belgeli olan 134.612 kişi oldu. İnşaallah bu sayı daha da çoğalacak. Bu vesile ile hafızlığını tamamlayan genç kardeşlerimizi ve ailelerini kutluyorum.” dedi.

Sayın ALBAYRAK’ın konuşmasından sonra hafızlığını tamamlayan öğrenciler sırayla K. Kerim ve sureleri okudular. Öğrencilerin okuyuşu sırasında aileleri gözyaşı dökerek duygusal anlar yaşadılar. Yalova eski Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ dua yaptı ve öğrencilere protokol tarafından hafızlık belgeleri, birer laptop ve çeşitli hediyeler verildi.

Program sonunda Protokol, öğrenciler, veliler ve bütün cemaate Bölge Yatılı K. Kursu bahçesinde yemek ikram edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ