Bitlis merkezde kar kalınlığı, 2 metreye ulaştı

Bitlis’te ağır kar yağışının akabinde güneş açtı. Kar yağışının durmasının akabinde soğuk havanın tesirli olduğu kentte yaşayanlar, araçlarını …

Bitlis merkezde kar kalınlığı, 2 metreye ulaştı

Bitlis’te ağır kar yağışının akabinde güneş açtı. Kar yağışının durmasının akabinde soğuk havanın tesirli olduğu kentte yaşayanlar, araçlarını kar altından çıkarmaya çalışırken, iş makineleriyle de mahalle ortalarında yol açma ve genişletme çalışmaları aralıksız sürdürüldü.

Vilayet Özel Yönetimi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, Bitlis ve ilçelerinde 214 köy yolunun kardan ötürü kapalı olduğunu, 9 şantiyede 52 iş makinesiyle 75 kişilik personelin karla çaba çalışması yaptıklarını belirterek, kapalı köy yollarının kısa müddette yeniden açılacağını söyledi.

Meteoroloji yetkilileri ise kar yağışının gelecek haftaya kadar beklenmediğini, kent merkezindeki kar kalınlığının 2 metre, yüksek kısımlarda ise 3 metreyi bulduğunu açıkladı. Soğuk havanın tesirli olacağı Bitlis’te halkın özellikle çatılardaki buz sarkıtları ve kar kütlelerine dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ