Bayram sevinci İslam aleminde tüm gönülleri sardı

Bayram sevinci İslam aleminde tüm gönülleri sardı

İstanbul’da, Kurban Bayramı sebebiyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne gelenler bayram namazı kıldı.

Bursa’da, Kurban Bayramı nedeniyle Ulu Cami’ye gelen vatandaşlar bayram namazı kıldı.

Kazakistan’da binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazını camilerde eda etti. Kazakistan’a 70 yıl başkentlik yapmış, ülkenin ekonomik, ticari ve kültürel merkezi konumundaki Almatı kentinde bayram namazını kılmak isteyen vatandaşlar yerel saatle 06.00’da camilerde toplanmaya başladı. Almatı Merkez Camisi Baş İmamı Tölebi Ospan’ın imamlığında saf duran müslümanlar Kurban Bayramı namazını kıldı.

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Kosova’da yaşayan Müslümanlar Kurban Bayramı’nı coşkuyla karşıladı. Srebrenitsa soykırımında Boşnak sivillerin güvenli bölge Tuzla’ya ulaşmak için kullandıkları orman yolu güzergahında düzenlenen “Barış Yürüyüşü” katılımcıları Liplje Kampı’nda bayram namazı kıldı.

Özbekistan’da Kurban Bayramı dolayısıyla sabah erken saatlerde ülkedeki tüm cami ve mescitlerde bayram namazı eda edildi.

Başkent Taşkent’te binlerce kişi bayram namazı için camilere akın ederken Müslümanlar, ibadethanelerde yer kalmayınca cami bahçelerini ve sokakları doldurdu. Camilerin bulunduğu cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Taşkent’teki Minar Camisi’nde kılınan bayram namazına çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazze’de Müslümanlar, bayram namazını Gazze kentindeki açık bir alanda kıldı.

Nijeryalı Müslümanlar başkent Abuja’da bulunan Fatih Sultan Mehmet Camisi’nde bayramı namazını kıldı.

Çocuklar da camilerde saf tuttu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ