Bayraktutar: Sendikacılık Mektup Yazarak İcra Edilemez

Bayraktutar: Sendikacılık Mektup Yazarak İcra Edilemez
Bayraktutar sendikacılık mektup yazarak icra edilmez. Dini nikah mevzusu 2007 yılından beri gündemimizde olan, sayısız görüşmelerde savunduğumuz önemli bir kazanımdır.
Diyanet-Sen Edirne Şubesi Tarafından hazırlanan İl Divan toplantısında konuşan Bayraktutar; Bu milletin değerlerini hiçe sayarak kavga zemini oluşturmak,milletin temeline dinamit yerleştirmektir’ dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kardeşliğin tesisi için gösterilen gayretler, bu ülkenin çıkarları İçin önemli başlıklardır. Kardeşliğin inşası, partiler üstü, sendikalar üstü bir duruştur. Çünkü Kuran’ın emrettiği ölçüler şahsilik, benlik kabul etmez. Kardeşliğimizin var olmasından rahatsız olan deccallar bu ülkenin üzerine füzeler de yağdırsa,istediklerini elde edemeceklerdir.

15 Temmuz’da milletin tepesine yağan füzeler, bombalar, kardeşliğe işlememiş,tecavüzcü zihniyetlerin gerçek yüzünü açığa çıkarmıştır.

İl Divan toplantısında son zamanlarda yaşanan olaylara da değinen Bayraktutar şehitleri tükenmeyen bu milletin açılarına sebep olan şer odakları karşısında bir olmanın, birlik olmanın en önemli silah olduğunu bilmemiz gerekiyor. Biz bir ve bütün olursak geçmişte yedi düvele karşı nasıl başarı sağlamışsak bugün de aynı başarıyı sağlarız.

Serhatlar şehri Edirne’nin tarihi duruşu bu ülkenin geleceği için önemli bir örnektir.

Bugün siyasi anlamda hükümete destek olmamızın başlıca sebebi,milletten yana olan devlete, muhalefet olmak değil, milletten yana olan bir devlete güç olmak için varız. Biz herhangi bir parti mensubu değiliz. Bizim partimiz milletten yana olan, milletin değerlerini önemseyen, milletle kavga etmeyen, milletin inançlarını, değerlerini önemseyendir. Milletle kavga halinde olanın, milletin değerlerine saldıranın, milletin geleceğiyle oynayanların yanında olmayız, olamayız dedi.

Din görevlilerinin sorunlarına da değinen Bayraktutar; Camilerin bahçesine sıkıştırılan lojmanların,camilerin dışına taşınmasını, din görevlilerinin ailelerini sosyal hayattan koparmamak için, camilerin tuvaletlerine bitiştirilen lojmanların yaşama alanı sağlamadığını bilmelerini isterim. Özellikle bazı cami dernekleri hakkında konuşan Bayraktutar şöyle söyledi; Din görevlisinin bağlı olduğu kurum Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Din görevlisi bütün uygulamalarını başkanlıktan gelen talimatlarla icra eder. Fakat görülüyor ki bir caminin lambasından tutun, tuvaletinin temizliğine kadar din görevlileri dernekler tarafından sıkıştırıyor. Burada herkesin bilmesini istediğim husus şudur. Herkes kendi işini yapsın, din görevlisinin üzerinde hiç bir dernek başkanı güç oluşturmaya, makam oluşturmaya yetkili değildir. Bu konuda gereken çalışmalarımız sürmektedir dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ