Bayraktutar : Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bayraktutar : Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olun Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bayraktutar, mesajında “Bu gün insanlık peygamber efendimizin rehberlik ve örnekliğine her zamankinden daha muhtaçtır. Bu örnekliği doğru şekilde anlaya bilmek ve anlatabilmek de Müslümanlara düşmektedir” dedi.

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik” buyurulduğuna dikkat çeken Bayraktutar, “O rahmet elçisidir, bizlere ve tüm insanlığa öğüdü sevgi, rahmet merhamet, şefkat, hoşgörü üzeredir. Böyle bir elçinin bu güzel mesajını bir kısım terör örgütlerinin İslam adı altında kendi karanlık ruh hallerini ortaya koyarken onun ismini kullanmaları maalesef güzel dinimize büyük zarar vermektedir. Rabbimizin çağlar üssü mesajı olan Kur’an-ı Kerimi ve Peygamber Efendimizin rehber ve örnekliğini doğru anlayıp hayatımıza tatbik etmeye, o rahmet ve merhamet dilinin tüm insanlığı kuşatmasına bu gün her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.” İfadelerine yer verdi.

Bayraktutar şöyle devam etti: O güzel ahlakın temsilcisidir, yürüyen Kur’andır. O’nun her hali sözü tavrı bizim için örnektir. İnsan olarak örnektir, eş olarak örnektir, baba olarak örnektir. Yalnızca şekli örneklik değil özellikle Peygamber Efendimizin ahlaki özelliklerini hayatımıza geçirmemiz elzemdir.

Kulluğun zirvesi olan Peygamber efendimizin örnek ve rehber hayatınının yeniden hayatımıza mihenk taşı olması, kararan kalplerimizin yeniden aydınlanması ve huzura, itminana ermesine vesile olması dileği ile tüm Müslümanların Mevlid Kandilini tebrik ediyor, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin (sas) yüce örnekliğinden ve rehberliğinden nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ