Bayraktutar: Diyanet İşleri Başkanlığı Biziz, Biz Diyanet İşleri Başkanlığıyız

Bayraktutar: Diyanet İşleri Başkanlığı Biziz, Biz Diyanet İşleri Başkanlığıyız
Diyanet- Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Diyanet İşleri Başkanlığı biziz, Biz diyanet İşleri Başkanlığıyız. Hiç bir surette Diyanete alternatif değiliz.

Bugün birileri kendilerini sendikacı sanıp ‘ ey Ali Erbaş Ey Diyanet cevap ver deyip meydan okumayı sendikacılık sanıyor. Bu cahilliktir, kuru kabadayılıktır.

Birileri hem bu çatının altında görev yapacak, hem de diyanet eşittir hıyanettir diyecek. Bu söylemler edebin dışında yuvarlanmaktır.

Bizler üyelerimizin haklarını savunurken illaki dik duracağız fakat, biz dışarıdan gelen Amerika ile masaya oturmuyoruz. Aynı yöne bakan, aynı dava için dertlenen insanlarla birlikte çalışıyoruz. Ama biz çıkıp itibarsızlaştırmaya kalkarsak, biz çıkıp dışarıda yapanların yaptığı gibi hareket edersek, bizim şer odaklarından ne farkımız kalır. Bilmeliyiz ki bu kurumun şerefi bizim şerefimizdir.

Sosyal medya çıktı mertlik bozuldu diyen Bayraktutar; klavye başında delikanlı kesilenler, sosyal medyada ağza alınmayacak sözleri, mahremi ifşa etmeyi maharet sanıyorlar. Din görevlisi kendi mahremi ile konuştuklarını, sosyal medyada ifşa edemez. Edep dışı ifadeler kuramaz, siyasi tarafgillik yapamaz. Sosyal medyayı doğru kullanmadığımızda onun kölesi, doğru kullandığımızda da meyvesini alırız ifadelerini kullandı.

Din görevlilerinin bu toplumun önderi olduğunu herkes biliyor. Fakat manevi anlamda bu toplumu dejenere etmeye çalışanlar ülkeyi darbe dönemlerine, susturulan ezanlara, duvardan inmeyen Kur’ana, başörtüsü yasağının başlamasına duyulan özlem sinsi sinsi çalışmalarını sürdürüyor.

Fakat unutmayın! Bizler üç sıfır öndeyiz. Birincisi hak adına koşmanın sevap olduğunu biliyoruz. Şere karşı durmanın görev olduğunu biliyoruz. Milletin iradesini idareye yansıtmanın ödev olduğunu biliyoruz.

Birileri çıkıp Diyanet-Sen’in taleplerini itibarsızlaştırmaya çalışmakta. Birileri devlet verdi demekte, birileri bu bizim talebimizdi demekte. Bir yönüyle seviniyoruz. Yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunu görmek, sahiplenildiğine şahit olmak bizleri mutlu etmektedir. Devletten talep eden Diyanet-Sen’dir. Talebe olumlu yönde cevap veren hükümetimizdir.

Dini nikah İçin birileri bu bizim talebimizdi diyor, 2007 yılından bu yana, bütün basın birimine mal olmuş, bütün toplantılarımızda savunduğumuz bu talep, mektup yazarak sendikacılık yapanların talebi olmuş. Din görevlisi kardeşlerime sesleniyorum; siz üzüm yemeye bakın! Biz sizin için çalışmalara devam edeceğiz. Mektupla sendikacılık yapanlar, bizim hac ümre taleplerimizi de, dini nikah talebimizi de, bu güne kadar Diyanet-Sen tarafından hayata geçirilmiş büyün taleplere de sahip çıkmaktalar, mektup yazarak sahiplenen, diyanette görüşmeler yapıyoruz diyerek Diyanet’in koridorlarında olta atanlar rüyalarında mı sendikacılık yapıyor anlamış değiliz.
Keşvelioğlu; ‘ Diyanet İşleri Başkanlığı bu hizmeti yetine getirirken tamamen anlaşma sağlanan otellerde konaklama, Türk Hava Yolları ile ulaşımı sağlarken beşyüz liralık bir farktan dolayı halkımız özel firmalara yönlenmekteler. Belki beşyüz lira bazılarına çok geliyordur ama anlaşmalı olan oteller yerine farklı yerlerde konaklama sağlanıyorsa, Türk hava yolları konforu yerine başka firmalarla ulaşım sağlanıyorsa bu durum konfordan, konaklamadan kar elde etmek demektir bu konuda gereken bilgilendirmelerin yapılması zaruridir’ dedi.

Din Görevlilerine uyarılarda bulunan İl Müftüsü Keşvelioğlu; Bizler bu görevi yaparken aynı zamanda toplumun önderi, örneği olmakla mükellefiz. Fakat sosyal medya üzerinden din görevlilerine yakışmayan söylemler bulunmakta. Din görevlilerinin seviyesi üslubu ile beyandır. Bizim örneğimiz peygamberimizdir. Bizler o örneğin mükellefi olarak örnek hayatı sözümüze dilimize, yaşantımıza aksettirmeye çalışalım’ dedi.

Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklarımız İçin hazırlanan kitapları evlerimizde okuyalım, okutalım diyen Amasya il Müftüsü Keşvelioğlu; Okuyan bir nesilden asla zarar gelmez. Ümmetin selameti için sağlam bireyler olarak çocuklarımızın daha rahat eğitim alabilmeleri için Din görevlisi kardeşlerimizin çocuklarına senede iki defa olma koşuluyla burs verme hazırlığımız var. Türk Diyanet Vakfı tarafından organize edilen bu çalışma hem Din görevlilerimiz İçin kolaylık demektir. Müftülük olarak, vakıf olarak biz her zaman aile olmanın gereklerini yerine getirmekteyiz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ