Batı Afrika’nın en büyük camisinde sona gelindi

Batı Afrika’nın en büyük camisinde sona gelindi

Türkiye Diyanet Vakfı’nın desteğiyle Gana’da inşaatına başlanan Gana Millet Camisi ve Külliyesi için çalışmalar devam ediyor.

Gana’daki Müslümanlar, başkent Akra’nın Kanda Mahallesi’nde inşaatı süren Batı Afrika’nın en büyük camisinin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Yaklaşık 40 dönümlük araziye yapılan cami ve külliye, Akra’ya farklı bir görünüm katacak.

Gana Millet Camisi ve Külliyesi İdari ve Mali İşler Sorumlusu Mehmet Emin Gökyer, cami ve külliyenin yapımına 5 yıl önce başlandığını belirterek, “Bu proje, Batı Afrika’nın kaderini değiştirecek” dedi.

Gökyer, projeyle Gana’daki Müslümanların bir merkezden yönetilmesine yönelik bir yapı oluşturulacağını ifade ederek, şunları söyledi:

“Cami tamamlandığında  5 bin kişilik kapasiteye sahip olacak. Caminin dışında bir adet vakıf binamız var, yaklaşık 400-500 metrekare. Birinci katı kadınlar için, ikinci katı erkeklere yönelik. Onun yanında kütüphanemiz var. Kütüphanenin üstü de lojmanlar ve misafirhane olarak ayrıldı.”

Gökyer, külliyede 400 öğrenci kapasiteli erkek imam hatip lisesi ve 200 kişilik seminer salonu olduğunu da kaydetti.

Külliyede Gana Başmüftüsü Osman Nuhu Shaarubutu için de bir ofis olacağına işaret eden Gökyer, bir de sağlık merkezi yapılacağını belirtti.

Caminin tamamen Türk inşaat mühendisleri tarafından yapıldığını söyleyen Gökyer, “Bizim kültürümüzü yansıtacak ince işler, mermer olsun, kalıp ve vb. olsun, Türkler tarafından yapılıyor” diye konuştu.

Gökyer, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’nın da destek verdiği bu projeyle Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA),  Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) gibi kuruşların da ilerde Gana’ya daha çok yardım yapacaklarını sözlerine ekledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ