Balkan ülkeleri Diyanet İşleri Başkanlarından Diyanet’e ziyaret…

Balkan ülkeleri Diyanet İşleri Başkanlarından Diyanet’e ziyaret…

Balkan ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları, göreve yeni başlamasından dolayı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Makedonya İslam Birliği Başkanı Süleyman Efendi Recebi, Romanya Başmüftüsü Murat Yusuf ve Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş ile ayrı ayrı görüşen Başkan Erbaş, Balkanların Türkiye için önemine değinerek, “Balkanlar ile asırlarca iç içe yaşadık. Aynı dili konuşan, aynı dine inanan, aynı kültürü paylaşan milletleriz. Bizim kalplerimiz arasında bir sınır yoktur. Balkanların bizim için ayrı bir önemi vardır. Tarihi bağlarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir” dedi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Balkan ülkeleriyle olan ilişkilerin çok güçlü olduğunu bundan sonra da dini eğitim, din hizmetleri, dini yayınlar başta olmak üzere her alanda işbirliğinin güçlenerek devam edeceğini kaydetti.

Konuk Diyanet İşleri Başkanları da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Diyanet İşleri Başkanlığıyla olan ilişkilerin gelişerek devam edeceğine olan inançlarını yinelediler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ