Android ve iOS cihazlarda kayıp telefon bulma işlemi nasıl yapılır?

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiği günden bu yana büyük değişim yaşadı ve artık onlarsız yaşayamaz hale geldik diyebiliriz. Bankacılık, sosyal …

Android ve iOS cihazlarda kayıp telefon bulma işlemi nasıl yapılır?

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiği günden bu yana büyük değişim yaşadı ve artık onlarsız yaşayamaz hale geldik diyebiliriz. Bankacılık, sosyal medya, iletişim ve alışveriş gibi işlemlerimizin neredeyse tamamını artık akıllı telefonlar yardımıyla yapıyoruz. Bu nedenle akıllı telefonun kaybolması kullanıcıların en büyük korkularından birisi haline geldi. Kaybolan akıllı telefonu bulmak için Android ve iOS işletim sistemlerine göre farklılık gösteren birkaç yöntem bulunuyor. Haberimizde sizin için kayıp telefon bulma işlemini detaylarıyla anlatacağız.

Kayıp akıllı telefon bulmak için ilk adım: Konum servisini açık tutun

Kayıp akıllı telefonu bulmak için Android ve iOS cihazlarınızda yapmanız gereken bazı işlemler bulunuyor. Akıllı telefonunuzu kaybetmeden önce yapmanız gereken bazı ayarlamalar bu işlemleri oluşturuyor. Başınıza gelmemesini umarak Android ve iOS cihazlarınız için bu adımları takip etmenizi öneriyoruz.

Hem iOS hem de Android akıllı telefonlarda kayıp telefonu bulmak için konum bilgisinin açık olması kritik önem taşıyor. Konum bilgisi kayıp telefonun en son nerede olduğunu tespit etmenizi sağlayacaktır.

Kayıp telefonu bulma işlemiyle sadece akıllı telefonun en son konumuna ulaşmakla kalmaz aynı zamanda telefonunuzu uzaktan çaldırabilir, kilitleyebilir ve kayıtlı verilerinizi silebilirsiniz. Telefonunuz eğer çalındıysa bu işlemleri yapmak hayat kurtarıcı olabilir.

Bazı Android üreticilerinin kendilerine özel kayıp telefon bulma uygulamaları bulunuyor. Bu uygulamalar sayesinde kayıp cihazı bulmak daha kolaylaşabiliyor.

Kayıp Android cihaz nasıl bulunur?

Google Cihazımı Bul uygulaması ve Google konum geçmişi gibi araçlar Android işletim sistemine sahip cihazlar için Google tarafından geliştirildi. Ücretsiz olarak sunulan bu araçları nasıl kullanacağınızı sırasıyla anlatıyoruz.

Google Cihazımı Bul uygulaması

Kaybolan Android cihazınıza başka bir telefondan ulaşmak için Google Cihazımı Bul uygulamasının yüklü olması gerekiyor. İlk etapta Play Store’dan bu uygulamayı indirin ve yükleyin. Ayrıca bu uygulama sayesinde akıllı telefonunuza bilgisayarınızdan da ulaşabilirsiniz.

https://myaccount.google.com/find-your-phone

Yukarıdaki linkten Google hesabınızın açık olduğu tüm cihazları görebilirsiniz. Fotoğraftaki gibi telefonun sesini çal, güvenli cihaz ve cihazı sil gibi seçenekleri seçerek cihazı uzaktan kontrol edebilirsiniz.

Google Cihazımı Bul uygulaması güncel olarak Android cihazlar için kayıp telefonu bulmaya yönelik en doğru yöntem. Alışveriş merkezi ve havalimanı gibi kalabalık yerlerde bile iç mekan haritalarıyla cihazınızı kolayca bulmanıza yardımcı olabilir.

Google konum geçmişi

Google etkinliğim sayfasına aşağıdaki linkten ulaşarak hesap bilgilerinizle giriş yapın. Konum geçmişi satırını bulun ve geçmişi yönet seçeneğini tıklayın. Cihazın kayıtlı tüm konum bilgilerine bu sayede ulaşabilirsiniz.

https://myactivity.google.com/activitycontrols

Google konum geçmişi kaybolan Android cihazınızı bulmak için Google Cihazımı Bul uygulamasından sonraki en etkili yöntem olarak öne çıkıyor. Google Cihazımı Bul cihazınızda yüklü değilse bu yöntemi kullanabilirsiniz.

iOS kayıp telefon bulma

iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonların tamamında iPhone’umu bul seçeneği bulunuyor. Ayarlar>Apple Kimliği>iPhone’umu Bul yolunu izleyerek bu özelliği aktif edebilirsiniz. Kaybolan iPhone cihazınızı bulmak için başka bir bilgisayar veya mobil cihazdan bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

iOS kayıp telefonu bulma işleminin en kritik noktası Apple hesap bilgilerinizi ezberlemiş olmanız. İnternet tarayıcısı veya başka bir Apple cihazın Bul uygulamasını kullanmak için Apple hesap bilgilerinizle sisteme giriş yapmanız gerekecektir.

Konum bilgisi kapalı olan kayıp telefonu bulmak

Android ve iOS cihazlar için bahsettiğimiz tüm bu yöntemler kaybolan cihazın konum bilgisinin açık olduğu durumlarda kullanılabiliyor. Ancak konum bilgilerinizi pil tasarrufu nedeniyle kapalı tutuyorsanız izleyebileceğiniz tek bir yöntem var.

Bahsettiğimiz diğer yöntemler kadar nokta atışı sonuçlar alamasanız da en azından son konum bilginizin belirlenmesi için ara sıra cihazınızın konumunu açarak bilgilerin Apple ve Google ile paylaşılmasını sağlayan özellikleri aktif edebilirsiniz. Telefon konumu daha sonra başka bir yerde aktif olursa hırsızlık olaylarında işe yarayacaktır.

KAYNAK: HABER7
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ