ADRB Personeli Eğitim Semineri

ADRB Personeli Eğitim Semineri

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, ADRB ile kurum ve kuruluşlarda görev yapan personele yönelik eğitim seminerinde, “Fedakârlık yapılmadan ailenin payidar olmasının mümkün olmadığı gerçeğinin insanlarımıza anlatılması gerekir.” dedi.

İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM) ile ortaklaşa olarak bir eğitim semineri düzenledi. Seminere İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcıları Veysel Işıldar ve Muteber Gülsefa Uygur, ASPİM Müdür Yardımcısı Ali Fuat Karaman ile İstanbul Müftülüğü ADRB personelinin yanı sıra kurum ve kuruluşlarda görev yapan personel katıldı. Program Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda açılış konuşmasını yapan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Şüphesiz aile kurumu toplumun en önemli, çekirdek kurumudur. Toplum ailenin sağlıklı bir yapıya sahip olmasıyla hayatiyetini sürdürme imkânına kavuşur. Bu yüzden bütün toplumlar aileyi önemsemişler, ailenin kutsiyetine ayrı bir değer atfetmişlerdir. Dini anlayışa göre insanlık için gerekli olan huzur ve mutluluğun sağlanması ve korunması için gerekli beş temel esas vardır. Bunlara “olmazsa olmazlar” anlamına “zarûriyyât-ı diniye” denir. Bu beş temel esas şunlardır; 1-Nefsin (canın) korunması, 2-Aklın korunması, 3-Dinin korunması, 4-Neslin korunması, 5-Malın korunması. Korunması gereken beş temel esasın en iyi korunabildiği yer aile ortamıdır. İdeal bir aile aslında sahip olduğumuz beş temel değerimizi korumak üzere kurulur ve en iyi şekilde orada korunur” dedi.

Eğitim seminerine katılan personele tavsiyelerde bulunan İstanbul Müftüsü Yılmaz, şöyle konuştu: “Aile bizim kurumumuzun olmazsa olmazıdır. Kolay kuruluyor olsa bile, kolay yıkılmamalıdır. Fedakârlık yapılmadan ailenin payidar olmasının mümkün olmadığı gerçeğinin insanlarımıza anlatılması gerekir. Sizler bu manada görev alan mesai arkadaşlarımızsınız. Bugün burada hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın değerli yetkilileri, hem bizim arkadaşlarımız sizi bilgilendirecekler. Sizler de aldığınız bu taze bilgilerle inşallah alanda size müracaat eden ve sizin ulaştığınız insanlarla onların problemlerini konuşarak, onlara rehberlik edecek, yardımcı olacaksınız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ