Adıyaman’da “Asrın İdrakine Okumalar” Projesi

Adıyaman’da “Asrın İdrakine Okumalar” Projesi

Adıyaman’da dört kurum gençler için gücünü birleştirip, önemli bir protokole imza attı.

Adıyaman İl Müftülüğü, Adıyaman Belediyesinin katkılarıyla sürdürülen Gençlik Merkezi çalışmasından sonra bu merkezde yürütülecek olan projeler için de hazırlıklara başladı.

Gençleri sokaktan kurtarıp, manevi olarak daha donanımlı bir hale getirmek için Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü de işin içine katarak kapsamlı bir projenin startını veren Adıyaman İl Müftülüğünün, ‘Asrın İdrakine Okumalar’ başlıklı projesi için kurumlar arası protokol imzaları atıldı.

“AMACIMIZ, GENÇLERİMİZİ MANEVİ OLARAK DAHA DONANIMLI HALE GETİRMEK”

İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş’in katılımıyla belediye başkanlık makamında gerçekleşen ‘Asrın İdrakine Okumalar’ projesi çerçevesinde gerçekleştirilecek olan ‘Liseli Gençler Sahabenin İzinde’ kitap okuma yarışmasının protokol imza töreninde konuşan İl Müftüsü ÖZTÜRKÇÜ , “amaçlarının gençleri manevi olarak daha donanımlı hale getirmek olduğunu söyleyerek, “Belediye Başkanlığımızın destekleriyle il merkezimizde gençlerimiz için bir merkez açıyoruz. Bu merkezimizin amacı gençlerimize insan sevgisi aşılamak, onların yeteneklerini geliştirmek ve bilime, sanata yönlendirmektir. Bu merkezimiz açıldığında ilk olarak ‘Asrın İdrakine Okumalar’ başlığı altında ‘Liseli Gençler Sahabenin İzinde’ diye bir kitap okuma yarışması düzenleyeceğiz. Bugün imzalayacağımız protokol de bu yarışma için. Kurumlarımızın da katkılarıyla öğrencilerimizin yarışmaya ilgi göstermeleri sağlanacak ve yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek” diye konuştu.

YARIŞMANIN BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Belediye Başkanlığının destekleriyle yarışmada dereceye giren 30 öğrenciyi Umre’ye yollayacaklarını söyleyerek konuşmasına devam eden Müftü M. Ali Öztürkçü sözlerini şöyle tamamladı: “Bunun yanında 45 öğrencimizi de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleriyle ülkemizdeki tarihi ve turistik yerlere göndereceğiz. 25 öğrencimize de yine Belediye Başkanlığımızın destekleriyle mansiyon ödülleri dağıtacağız. Başvuruları başlayan bu yarışmamıza 30 Mart 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Allah nasip ederse sınav da 6 Mayıs 2018’de yapılacak. Bu projeye ortak olan Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz de, yarışmamızı duyurma ve gençlerimizi bu yarışmamıza teşvik etme noktasında önemli katkılarda olacak. Protokolümüz hayırlı ve mübarek olur inşallah.”

Projenin en önemli ortaklarından birisi olan Belediye adına bir açıklama yapan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise yaptığı açıklamada, “Geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi yerlere gelmesi ve manevi değerlerimiz açısından da daha donanımlı olması için bugün böyle bir çalışmaya imza atıyoruz. Gençlerle birinci derecede ilgilenmekle yükümlü olan İl Müftülüğümüz, Belediye Başkanlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz arasında imzalayacağımız ortak protokolle her kurum kendi sahasında gençlerimizi daha iyi yerlere taşımak ve manevi değerlerini yükseltmek için çalışmalar yapacak. Bu konuda maddi ve manevi bir işbirliğimiz söz konusu. İnşallah gençlerimizin, Peygamber Efendimiz’in izinden yürümeleri için elimizden geleni yapacağız. Böyle bir projeyi düzenledikleri için İl Müftülüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak da biz maddi ve manevi imkanlarımızı kullanıp, gençlerimizi daha iyi yerlere getirmek için hep birlikte çalışacağız. Gençlerimize de bu yolda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ