4b Sözleşmeli Memurlara Kadro Verilecek mi ?

4b Sözleşmeli Memurlara Kadro Verilecek mi ?

657 Devlet Memurları Kanunu’na göre çalışmakta olan devlet memurlarından 4/B sözleşmeli statünde  görev yapan memurlar erken seçim haberi ile birlikte Devlet yetkilerinden kadro bekliyor.

Sözleşmeli olarak görev yapan memurlar bu konuda birlikte olup seslerini duyurmaya çalışıyorlar. 

Kamu Kurum ve kuruluşlarında farklı statülerde çalışmakta olan 657 Devlet Memurları Kanununa tabi personellerden 4/B’lilerin sorunlarını gündeme getirmek istiyoruz.

Bu hususta bir Milletvekiline yazılan mektup ; Dini Haberlerim

Sn. Vekilim 4/B Sözleşmeli Memurlar olarak aynı görevi yapmamıza rağmen birçok haklardan kadrolu memurlar gibi yararlanamıyoruz. Örnek olarak vermek gerekirse ;
1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/b maddesi gereğince istihdam edilen sözleşmeli personellerin 1. dereceden yakınının vefatı halinde 3 gün izin verilmektedir. Oysaki kadrolu memura 7 gün izin verilmektedir. Bu durumda takdir edersiniz ki gerçekten çok zor bir durum. Vanda görev yapan bir 4-B Sözleşmeli Memur’un köyden ilçeye inip Edirne ye 1. Derece yakın akrabasının cenazesine gidip gelmesi o üzüntü içinde çok zor bir durum olmakta ki görev yeri yakın olan biri için bile 1. derece yakının vefat’ından sonra yalnız kalması çok zor bir durumdur.
2-Sözleşmeli personelin eşinin doğum yapması halinde 2 gün izin verilmektedir. Oysaki kadrolu memura 10 gün izin verilmektedir Böyle bir durumun ne kadar zor olacağını sizlerde tahmin edersiniz.. Dini Haberlerim

3-Sözleşmeli personel evlenirse 3 gün, kadrolu memur evlenirse 7 gün izin alabilmektedir. Evlendikten sonra eşi ile zaman geçiremeden göreve dönmek zorunda kalıyor sözleşmeli personel. 4b sözleşmeli personelin zaten evlense bile eşi ile bir arada yaşama haklarından mahrum kalmakta tayin hakkından dolayı..
4-Sözleşmeli personel vergi diliminde de dezavantajlı. 4/B’lilerde tüm sözleşme ücreti gelir vergisine tabi iken kadrolu memurlarda sadece bazı maaş kalemleri gelir vergisine tabidir.
5-Sözleşmeli personelin ücretsiz doğum izni 1 yıl iken, kadrolu memurların ücretsiz doğum izni 2 yıldır.

6-Sözleşmeli personelin süt izni 1 yaşına kadar günde 1,5 saattir. Kadrolu memurlarda ise ilk altı ay günde 3 saat, ikinci altı ay günde 1,5 saat izin hakkı bulunmaktadır. Çocuk aynı çocuk değil midir..

7-Kadrolu memurların görevde yükselme imkanları bulunurken sözleşmeli personellerin böyle bir hakları bulunmuyor.
Sözleşmeli personellerin eş durumu sebebi ile tayin isteyebilmeleri için her iki eşinde sözleşmeli personel olarak çalışıyor olması gerekiyor. Ancak kadrolu memurlarda eşi, özel sektörde işçi olsa dahi, eş durumu mazeret tayini isteyebilmektedir. Sözleşmeli personel evlenip yalnız yaşamaya devam etmemelidir..
8-Bir başka sorun ise 4/B’lerin kullanmadıkları izinlerinin bir sonraki yıla devretmemesi. 
(Ya iznini kullanır Ya da izni ölür. Sözleşmeliye böyle maalesef)
9-Kadrolu memurların ise kullanmadıkları izinleri bir sonraki yıla devrediyor.

10-Sözleşmeli personelin kadrolu memurlar gibi arazi tazminatı bulunmuyor. 
11-Yurt dışındaki eğitim veya görevlendirme imkanları bulunmamaktadır.
12-Tayinlerde harcırah hakları da yoktur. (Zaten tayininizi yapılırsa ki bu durum imkansızdır. Harcırah almasanızda problem teşkil etmeyecektir.)
Gel gör ki; 
Aynı puan ve aynı sınavlarla atandığımız halde sözleşmeliler ile kadrolular aynı şartlara sahip değil.
Bunlar ve bunlara benzer özlük haklarımızın sağlanmasını Devlet yetkililerinden istirham ediyoruz

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Nesrin dedi ki:

    11 aydır eşimden ayriyim. 12 aylık bebeğimi babasız büyütüyorum .aile bütünlüğüm sağlansın artık. Sözleşmeli kerim ailesi yok mu .niçin kimse sesimizi duymuyor???
    Ayrıca kadrolu memurlar annede onların çocuğu çocukta benimki değil mi??? Bende kadrolu memura tanınan süt izninin aynısından istiyorum .adalet ve eşitlik istiyorum .

  2. Necati dedi ki:

    Sözleşmeli çalışanların kadrolulara göre ikinci sınıf bir düzeyde tutulması haklarımız kısıtlı olması fakat aynı oranda hatta daha fazla çalışıyor olmamız adil bir sistem değildir lütfen en kısa sürede bizimde kadrolarimiz verilsin artık

BİR YORUM YAZ