15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Beştepe Millet Camii’nde gerçekleştirilen programa katıldı.

Programda, Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, mevlitten bahirler okundu, Diyanet İşleri Başkanlığı Musiki Korosu ilahiler seslendirdi.

Gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehitler için okunan hatimlerin duasını yaptı.

Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“Bütün mevcudatı yoktan var eden ve bizleri varlığından haberdar eden yüce Rabbimiz, Sana sonsuz hamd-u senalar olsun.

Ey bizleri nice felaketlerden kurtaran ve nice korkulardan emin eyleyen yüce Rabbimiz, Sana sonsuz şükürler olsun. Hamdimizi, şükrümüzü, duamızı, selamımızı kabul eyle Allah’ım. Üzerimizdeki nimetini ve inayetini daim eyle Allah’ım. Ya Rabbi huzurunda ellerimizi mağfiretine açtık. Can-ı gönülden Sana yöneldik. Bizleri huzurundan boş çevirme Allah’ım.

Yeryüzünü şereflendirmiş bütün nebilere ve bilhassa Hazreti Muhammed Mustafa’ya (s.a.s.) sonsuz salat ve selam gönderiyoruz. Sen vasıl eyle Allah’ım. Bizleri ona layık ümmet eyle Allah’ım.

Ey Rahman, ey Rahim, ey Kerim olan yüce Rabbimiz, Sana inandık, Sana güvendik, Sana tevekkül ettik. Rahmetini, bereketini, lütfu keremini, inayetini bizlerden esirgeme Allah’ım. Lütfettiğin hidayetten sonra kalplerimizi saptırma Allah’ım. Bizi sıratı müstakimden ayırma Allah’ım. Bizleri Sensiz, sevgisiz ve sahipsiz bırakma Allah’ım.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanete karşı durarak, canlarını istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi sonsuz rahmetine gark eyle Allah’ım. Cennetinle ve cemalinle müşerref eyle Allah’ım. Onları Bedir şehitleriyle, Uhud şehitleriyle, Çanakkale şehitleriyle birlikte haşreyle Allah’ım. Şüheda Hazreti Hüseyin, Hazreti Hamza ve sevgili Peygamberimize (s.a.s.) komşu eyle Allah’ım. Her birine minnet borçlu olduğumuz şehitlerimizin, anne-baba, eş, evlat ve yakınlarına güzel bir sabır ve büyük bir ecir ihsan eyle Allah’ım. Onları iki cihanda aziz eyle ya Rabbi. Gazilerimizi dünya ve ahirette nimetlerin ile müşerref eyle Allah’ım. Sağlık ve huzurlu uzun ömür ihsan eyle Allah’ım.

Ya Rabbel alemin, hukukuna kastetmek, izzet ve onuruna halel getirmek, şeref ve haysiyetini ayaklar altına almak üzere planlanan bu büyük ihanet karşısında Çanakkale ruhuyla yek vücut olan ve göğsünü siper ederek, bu hain kalkışmaya geçit vermeyen necip milletimizi ilelebet payidar eyle Allah’ım. Ceddimizin mukaddes mirasına, vatanımıza, istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkan milletimizi iki cihanda aziz eyle Allah’ım.

Bu necip milletin ve aziz vatanın muhafızı olan şanlı ordumuza ve güvenlik güçlerimize, yurt içindeki ve yurt dışındaki terörle mücadele operasyonlarında karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde nusretinle ve kudretinle yardım eyle Allah’ım. Ordumuzu her daim mansur ve muzaffer eyle Allah’ım. Milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin refah ve huzuru, insanlığın barış ve selameti için çalışan ve bu toprakları bizlere vatan kılanların davasına sahip çıkan devlet adamlarımıza ve tüm kardeşlerimize yardım eyle Allah’ım. Onları her türlü tehlike ve tuzaktan Sen muhafaza eyle ya Rabbi. Mabetlerimizin göğsüne uzanan namahrem ellere, ezanlarımızı susturmak, şanlı bayrağımızı indirmek isteyen hainlere fırsat verme ya Rabbi. İzzetimizi, şerefimizi, onurumuzu, harimi ismetimizi düşmanlara ve İslam düşmanlarına çiğnetme ya Rabbi.

Hainlerin tuzaklarını bozan yüce Rabbimiz, sureti haktan görünüp, dinimizi istismar ederek aramıza fitne ve fesat tohumları ekmeye çalışanlara, devletimize ve milletimize ihanet peşinde koşanlara fırsat verme Allah’ım. Ülkemizi, milletimizi ve tüm İslam beldelerini zalimlerin zulümlerinden, kafirlerin küfründen, münafıkların nifakından, hainlerin ihanetinden, şerlilerin şerrinden koru ya Rabbi. Senin adınla insanları aldatanların, inancı ve samimiyeti istismar edenlerin kötülüklerinden bizleri, neslimizi ve ülkemizi muhafaza eyle Allah’ım. Umudumuzu ve huzurumuzu bozmak isteyenlere, topraklarımıza fesat tohumları ekmeye çalışanlara fırsat verme Allah’ım. Dinimizin, devletimizin ve milletimizin bekasını sarsacak her türlü dahili ve harici düşmanlardan bizleri halas eyle Allah’ım. Bizleri zalim olmaktan da zulme uğramaktan da uzak eyle Allah’ım. Zalimlerin karşısında, mazlumun yanında olanlardan eyle Allah’ım. Bizleri adaletten, güzel ahlaktan ve merhametten ayırma Allah’ım.

Bugün yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan ülkeleri, işgal edilen evleri, camileri ve her türlü kutsalları, harap edilen en temel hakları bile ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eyle Allah’ım. Bizlere de kardeşlerimize yardım edecek, irade, kudret ve fırsatlar ihsan eyle Allah’ım. Çocukların, kadınların ve bütün insanların, korkusuz, kaygısız ve güven içinde yaşayacağı, açlığın, sefaletin ve gözyaşının olmadığı bir dünya için, yeryüzünde yeniden iyiliği hakim kılmak için çalışmayı bizlere nasip eyle Allah’ım. Bu uğurda kudretinle bizleri muktedir eyle Allah’ım. İntikam hırsıyla adaletten şaşan, öfkesine kurban olup hakkaniyetten uzaklaşan, mağrur olup haddi aşan kimseler olmaktan Sana sığınıyoruz. Bizi adaletten, hakkaniyetten ayırma Allah’ım.

Ya İlahi, 15 Temmuz gecesi hainlere, zalimlere, ihanet şebekelerine karşı milletçe yekvücut olduğumuz gibi bundan sonra da bu birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eyle Allah’ım. Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan bizleri muhafaza eyle Allah’ım. Ya Rabbi şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri hak davaya sahip çıkacak, imanlı, ihlaslı, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeyi bizlere nasip eyle Allah’ım. Çocuklarımızı, bize, milletimize ve insanlığa hayırlı eyle, Kur’an ve sünnet üzere bir hayat yaşamalarını nasip eyle Allah’ım.

Ey ikram ve ihsanı çok olan Rabbimiz, her türlü afetten, musibetten, hastalıktan, zarar ve ziyandan Sana sığınıyoruz. İslam’ın emir ve yasaklarına karşı gelmekten Sana sığınıyoruz. Acizlikten, tembellikten, cimrilikten, bencillikten Sana sığınıyoruz. Kabul olunmayan duadan, yaşarmayan gözden, ürpermeyen kalpten, faydasız bilgiden Sana sığınıyoruz. Sen bizleri muhafaza eyle Allah’ım. İlticamızı kabul eyle, bizleri korktuklarımızdan emin eyle Allah’ım. Ya Rabbi evlerimizi ailemizle huzurlu, yaşadığımız rahmet, sekinet ve meveddet mekanları eyle Allah’ım. Hanelerimize bolluk ve bereket ihsan eyle, bizleri Peygamberimizi örnek alarak ailesine iyi davrananlardan eyle Allah’ım. Hasta kullarına acilen şifalar, dertli kullarına devalar, borçlu kullarına edalar ihsan eyle Allah’ım.

Ya Rabbi, bu toprakları vatan kıldığımız günden beri milletimizi millet yapan, değerler uğruna can veren tüm şehitlerimiz için okuduğumuz hatm-i şerifleri yüce dergahında kabul eyle Allah’ım. Şehitlerimizin ruhlarına bağışlıyoruz makbul eyle Allah’ım. Makamlarını ali, mekanlarını cennet eyle Allah’ım. Bu hatimleri okuyan, dualarımıza amin diyen ve el açıp şu anda burada hazır bulunan bütün kardeşlerimizi iki cihanda aziz eyle Allah’ım. Bizleri, ülkemizi, İslam beldelerini ve tüm dünyayı her türlü afetten, fitneden, fesattan, savaşlardan, görünür görünmez her türlü kötülüklerden, şerlerden muhafaza eyle Allah’ım. Ülkemizi ve İslam beldelerini rahmetinle bereketlendir ve iyiliklerle imar eyle Allah’ım.”

Mevlit programına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ